單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

嚟緊個女就要同爸爸分開,佢一定會好傷心,我真係好擔心?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

佢甘細, 慢慢同佢講....等佢慢慢接受囉. 而家單親都5係咩新聞.你都頂住啦!
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

大宅

回覆:小雄維尼 的帖子

真係好難定!

水晶宮

回覆 dream_dream 的帖子

我都頂左8年啦,你未開始就話難頂............5係掛?
凡事無絕人之路!

禁止發言

大宅

希望我個女可以快啲適應,但佢係一個好感性嘅小朋友,k2個陣個老師唔做佢都喊到死死下,依家k3知道自己就快上小學會見唔到啲同學同老師,已經好幾次眼濕濕話第日會好掛著佢哋,問我點算?呢次佢一定有排喊,我依家諗到都已經了好難受!

水晶宮

算把啦......d細路好快就會無野, 我仔個時畢業, 夠話5捨得d先生啦, 時間耐左......自己又甘忙(要返學, 要補習), 邊有可能成日返到去幼稚園喎. 你太過擔心啦. 有d野...到發生先諗啦.

大宅

我真係太擔心啦,到依家都重眼光光瞓唔到!

水晶宮

呢度好多人個故仔都好慘架, 人地都訓到喎, 你放鬆d, 未到既5好諗, 你仲要有精神同健康去照顧個女, 加油

伯爵府

DD
我會用有血性來形容自己仔仔 不會人走茶涼
去年畢派對
他說 我很想哭 他原是很堅強的
靜下來後 看看畢業刊物內
同學和老師的相
就......
處理得好 生關死結 亦也一樣

你好似係靚女來架喎
夜睡無益

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

大宅

我都知,我只係需要少少時間去適應,但我知會好快就無事,因為我要活得比以前好,更加活得比佢好!

大宅

回覆:酸棗仁 的帖子

我希望我可以盡我能力處理得最好,我相信切都會係最好嘅安排!

水晶宮

5開心係會有, 不過5好搞甘耐, 對你....對你個女都5係好事

大宅

知道

水晶宮

其實而家d細路好醒, 見2個大人成日開片....都寧願佢地

男爵府

我仔仔都是一位感性的孩子。
他常常在看過悲傷故事便哭。
我只能慢慢地開解他。
閒時安排他參加團體性活動,如義工,小童軍等。
或教他為自己訂下規律時間表,好讓他有充實的每一天,
待時間醫治傷口。

大宅

回覆:Itochu 的帖子

多謝你!

別墅

你嘅憂慮我也曾經擔心過,我記得我地搬走時囡囡先得3歲,開頭佢都有唔習慣,過咗一個月佢巳經冇嘢!但呢段時間你要多陪佢!而家我同阿女都好開心!加油吖!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 美亞 的帖子

agree

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:點樣同個女適應?

加油

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

首頁

尾頁

跳至