跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡冇意識行會講baba,mama,亞嫲,如果佢有意識既剩係識叫奶奶做亞嫲同埋見到我家隻狗狗會叫woo woo!

大宅

我亞囡會叫daddy,爸爸,媽媽,亞嫲,組組,餅餅,包包,mun mun.....,同亞囡好鍾意自己扶住野行,同佢講點虫虫,拍手,bey bey,驚驚佢會做返個個動作...^^

5w6d~0.4cm  7w6d~1.50cm  9w3d~2.46cm  11w2d~4.20cm  12w4d~6.28cm   13w6d~7.30cm  15w4d~9.7cm 28w5d~2 lb 8oz  31w4d ~ 1.64Kgs

大宅

我仔仔都差不多...最鍾意講...gagagaga...bababa

男爵府

會跟住人講囉...不過d音差dd...

大宅

琴日我個囡講左"柯淨"既近似音~超搞笑!
佢啊姨(我個妹)問佢:「bb你柯淨臭臭未?」
我個囡就答:「柯淨」(超大聲)
我同阿妹笑左出黎真係勁得意!

大宅

我個仔仲係d "dada, mama, baba", 同唔識係無分別.

男爵府

佢好心情時, 教佢佢會跟住我講, 例如ONE,TWO,THREE, 不過個音爭啲, 同埋識幾樣指令, 例如NO, DANCE, CLAP, FIVE, STRONG, BYE佢會做番我地教佢既動作, 不過都係要心情好先得, 眼訓就做咩都唔得

複式洋房

我個女11個月仲咩都唔識講...連BABA, PAPA, MAMA 等發音都未識...教佢"BYEBYE"個動作又唔識, 點算?? 有冇BB好似我個女咁???
My baby girl is born on 24 July 2010.

大宅

echiang:吾緊要架,我之前都會worry阿仔乜都吾識,但係有日佢又忽然乜都識,慢慢啦,一定識!

我果個都未識講野,只係發音nanana 之前就dadadada

洋房

我個仔淨係識嗚嗚聲,點攪呀?

洋房

我個仔仔都係咁,最叻就dadadada,開心果時就笑住嚟dadada(有時會自己拍手),發脾氣果陣就好勞氣咁dadadadada,嗌到面都紅埋。

samjacky  讚  發表於 11-6-24 16:46

首頁

尾頁

跳至