親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係咪揀返三亞灣好d呢? thanks

juicy媽  亞龍灣喇, d酒店靚d!  發表於 11-6-28 17:43

大宅

hihi...暑假我都是去玩 4天...妳是自由行嗎? 如港龍機位比較難book...所以都會跟團去...妳係咪之前已去過??...食方面可有介紹嗎??
我第一次去..2大2小..謝謝

伯爵府

manyi911 發表於 11-6-25 09:18
hihi...暑假我都是去玩 4天...妳是自由行嗎? 如港龍機位比較難book...所以都會跟團去...妳係咪之前已去過?? ...

我3年前去過, 家下可能又起左好多新野啦

我上次住Hyatt,
沿海岸一路排開都係幾間5星酒店, 間間都有自己私人沙灘,
最入係Ritz Calton,
有日無聊到遂一參觀,

順序排開係,
Ritz Calton, Hyatt, Marriott, Sheraton
我本人認為Hyatt最好

Sheraton外形似醫院宿舍
Ritz Calton似志蓮淨苑
Marriott大堂好大陸feel
Hyatt OK 好多

唔向海個D唔好諗啦

juicy媽  hilton 同 pullman都好喎!  發表於 11-6-28 17:44

大宅

hihi...謝謝妳的回覆....

以上妳講d hotel 是否三亞灣的...我上網睇d相...d酒店真是好靚...有私人花園, 私人泳池...但三亞 分 3個灣, 酒店太多, ....所以都是跟團去....
我選了去亞龍灣........7月尾出發...天氣是否好熱.....

男爵府

manyi911 發表於 11-6-25 09:18
hihi...暑假我都是去玩 4天...妳是自由行嗎? 如港龍機位比較難book...所以都會跟團去...妳係咪之前已去過?? ...

HI, 我是自由行呀, 我見egl有package, 可選擇港龍or香港航空...
我之前未去過, 所以就諗住全程都在酒店hea ja...
我睇中兩間酒店, 分別是亞龍灣鉑爾曼度假酒店 & 萬豪度假酒店, e+都心大心細唔知揀邊間好

juicy媽  仲有table tennis, 康樂棋打添呀!  發表於 11-6-28 17:46
juicy媽  pullman 留係酒店hea都ok架, 可以釣魚同踩單車架!  發表於 11-6-28 17:45

男爵府

cheapbombom 發表於 11-6-25 09:28
我3年前去過, 家下可能又起左好多新野啦

我上次住Hyatt,

thanks

大宅

我上年2大1小去三亞住君蘭凱賓斯基渡假酒店, 跟新華, 不過就離團自己在酒店hea. 仲自己upgrade酒店房有埋私人泳池. 好正. 酒店內個泳池都好大, 好玩. 小朋友玩得好開心,因為有滑梯. 又有私人海灘. 好乾淨.

今年4月又去多次三亞, 住BANYAN TREE, 自由行. 仲正. 獨立別墅連私人泳池. 好靚,做埋spa,勁relax呀.

umama  How much for these 2 packages?  發表於 11-6-27 16:05

男爵府

sunsunsandy 發表於 11-6-26 00:24
我上年2大1小去三亞住君蘭凱賓斯基渡假酒店, 跟新華, 不過就離團自己在酒店hea. 仲自己upgrade酒店房有埋私 ...

想問下book Banyan Tree幾錢倒? thanks

男爵府

我都JOIN左EGL JW 4日3夜2大2小家庭套票, 7月4日出發...價錢實在太抵喇, 我上網睇過D人講JW, 大部份人都話好適合一家大細去.....

大宅

hihi....我book了 永on...7月尾 住 pullman villa.....有2日都是在hotel 自由活動..小朋友最開心...話有私人花園..& pools...個泳池應該都有很多合兒童玩的玩意.....第一次去...自由行機位都比較難book, 所以跟團...都有少少景點的......4日3夜....希望大家都玩得好開心....

juicy媽  呢個團都ok喎!  發表於 11-6-28 17:47

男爵府

回覆 manyi911 的帖子

how much ??

大宅

大人 $4xxx, 小 $20xx 各 less $500 discount 因住 villa 比較貴dd
記得是呢個價...

大宅

回覆 830mama 的帖子

我book佐7月中亞龍灣鉑爾曼度假酒店,泰式villa,網上看好正.

juicy媽  真係正架, 泰式房好d, 我唔鍾意南洋同緬甸式!  發表於 11-6-28 17:48

珍珠宮

君蘭凱賓斯基渡假酒店

大宅

回覆:winghw 的帖子

上年復活節大住個肚同老公阿囡住過pullman villa, 真係好正!我都係睇中私人泳池!如果,唔係high season,港龍航空有package好抵,但我睇暑假冇做呢間酒店!果陣仲順便係海南島影返輯海灘婚紗相同全家福,好扺!所以計劃細b兩歲時再返去影新一輯相同住返呢間酒店。

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

pullman villa真係好正架, 打開窗就可以由房直跳入私人泳池, 好high好享受! 我家去過兩次都係住呢間, 諗起都好回味!

大宅

juicy媽 發表於 11-6-28 17:42
pullman villa真係好正架, 打開窗就可以由房直跳入私人泳池, 好high好享受! 我家去過兩次都係住呢間, 諗起 ...

太好了!很期待我到假期呢!
仲有件錯有錯着既事情,原本我在3月book, 每晚要2Xxx,已經覺得住270平方米既泳池villa很值得,點知道我上星期收到個女芭蕾舞考試通知,日期撞佐,而且好難同考試局改期.所以只好馬上改機票,取消之前既酒店booking,再book過.竟然俾我發現原來pullman有幾個網站6月22日前落booking都做緊半價,不過就唔包早餐. 好彩俾我book到,最近兩日check,真係冇晒呢個推廣優惠了.

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

我都BOOK咗三亞PULLMAN OCEANVIEW 住 VILLA,第一次自由行,想請問出去市區食飯交通方唔方便,同知唔知邊度有好嘢食,和不會俾人握?謝謝!

大宅

我2009年都係住PULLMAN VILLA
可參考我遊記http://happytogether14.mysinablo ... p;articleId=1844719
裏面有D食野地方介紹
希望對大家有用。

winghw  多謝分享!資料好有用呢!  發表於 11-6-30 20:06
Super-Man  洗唔洗正成咁吓! 睇完勁想去呀!  發表於 11-6-29 16:37
sheep55  thanks !! good !!  發表於 11-6-29 16:28

首頁

尾頁

跳至