夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公呷女兒醋!!!

自女兒出世後(已差不多4歲),小寶貝十分可愛,又黏媽媽,二人世界的機會已經很少囉,加上我

複式洋房

Re: 老公呷女兒醋!!!

良策就係你有時都要顧下老公既感受,始終將來陪你終老既係老公,當感情凋淡左,想燒番著就難架喇!或者每星期訂下一個時間過下二人世界,對大家都好.

大宅

多謝你,我也知道自己做得不夠好,但我真的很忙(上班及家務),一星期只得sunday休息,看見女兒嚷

大宅

見你話連睡覺都係同女兒,呢個做法好錯,就係因為你太忙,就更應珍惜夜晚睡覺時同老公既私人時間,女兒已4歲,開始明你地既對話,變左有小朋友在,更加唔可以談心事.

[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

洋房

yammyma,

認同你既講法,我地依家都係同阿b同房(佢半歲),但係一定唔同床,同房係方便照顧,但係床,始終都係屬於我同我老公既!

我諗你老公出現投訴並唔係因為無同佢去街或著一d表面既掛住陪你個女既行為,或者你得閒諗真d,可能你真係做左d忽略佢既野而自己唔覺架!

每個媽咪都懷胎十月生個bb出黎架,但係亦唔會每個媽咪都為左多陪子女忽略左個老公既感情,所以問題就係呢度囉!

唔好再當左你個女係你情人,你老公先係呀!如果你老公有投訴,你就要開始反省同醒覺架啦,唔係感情過左就維持唔到架啦,呢個正好就係你既時機好好想一想啦!
     沒有原因 為什麼一定要有原因        有人到了七十歲還問原因

子爵府

好媽媽勳章

雖然話小孩比一齊重要...但係都唔可以唔理老公...一星期得一日放假...你放工時間可以做少d私人野...夜晚陪下老公或者個女...如果兩個都訓晒覺...就放假一早一齊去飲茶...下午放個女係奶奶或者阿媽到...倆夫妻行下街...睇下戲...一個月起碼都有四日假...咪一個月兩日假用黎陪老公...其餘既就陪個女...如果掉轉你老公去陪其他女人唔理你...唔知你既感受會唔會好似你老公咁呢...唔係嚇你...好多婚外情都係個老婆唔理老公...個老公出面有女人...雖然話係藉口...但係唔代表無...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

當然小朋友4歲已聽懂大人說話了,所以她會知我們唔開心.我也同意應該獨立,放手讓她自己學習才對.

大宅

maybe我真係忽略佢,其實佢對我要求並不多,不過想做好媽媽又想做好老婆,仲有自己事業,做現代女性真係要3頭6臂.

大宅

對的,男人真的很容易出軌,我其實覺得唔可以依靠男人,當然他變了心,我也會傷心.做定防範措施,也是必要. thx i will try.

大宅

一定唔可以唔理老公感受!就算幾忙都好,都要陪老公拍拖!仔女大左會有自己既世界,唔洗你為佢操心!但係老公係你終身的伴侶,無左老公個家就會散啦!
我建議你不如同番老公訓,一個星期定一晚拍拖日,一個星期定一日家庭日,然後同你老公傾,等你個女同老公都知你其實係好錫佢地!

大宅

好媽媽勳章

趁有人照顧個女既時候就同老公出下街,回味下拍拖既感覺
該用戶已被刪除

複式洋房

哇,,咁你老公又真係很小氣
通常都係老婆投訴老公太鍚bb 唔理佢地o者, 真係未聽過老公會呷自己bb 唶囉~ :tongue:

王國長老

2020勳章 2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 王國長老

老公才是伴我地终老的人呀!
男人都好似小孩子一樣,咪看佢地大隻雷雷,都好需要人錫同照顧的。
今天要照顧女兒,事事以佢為先,他日佢大個了,你才留意應多照顧老公,最怕到時有另一個人代為照顧喇!
各位姊妹切記!係BK都見唔少喇!

翡翠宮

係架我都唔可以比D仔女訓我地中間的咁樣好易令到雙方有隔莫的 (不過發嬲除外) 你地成日提議要有D二人世界都要另一半肯先得架, 把口就話要照顧個細的, 但實際又好似接受唔到小朋友搶左佢另一伴咁, 所以耐不耐就容易發脾四 :tongue:

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

民房

老公也是小孩子,也要關心,也要花心思。
當你認為老公唔理解你和女兒的不可分割的親密關係,你也一樣唔理解老公需要你的心情,需要與你甜蜜溫馨的心情。

大宅

尋晚我同老公傾計傾天光,講

首頁

尾頁

跳至