懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

本應我有8周,但照完U/S, 個醫生話個胎得6周2,我無記錯日子,個醫生話可能由於年紀大。

佢有照到閃閃,但又話閃得比較慢,真係令人擔心...

有無JM都有類似情況,咁可以點做令個胎大得快D????

大宅

照到得閃閃又應該係得6wk左右, 因為8wk多數會已經有心跳架喇~ 6wk多數照到閃閃~

係咪你遲排卵呀~ 你bingo前有無check排egg or體溫架?

男爵府

回覆:有無媽咪試過個胎比預計中細????

應該係遲排卵啩,我都係咁啦。足足遲左兩週,唔洗太擔心。

大宅

回覆 Yeungkarrie 的帖子

遲排EGG,正常都有呢D情況....dont worry.

複式洋房

雞蛋同奶係最長胎架.

TAROPIG  我知道有左之後日日都有飲奶同食蛋呀!  發表於 11-7-7 15:04

男爵府

TAROPIG 發表於 11-7-7 11:19
本應我有8周,但照完U/S, 個醫生話個胎得6周2,我無記錯日子,個醫生話可能由於年紀大。

佢有照到 ...

你冇記錯日子既意思係..排卵日 or dodo 日??

定係last m日子呀,如果係last m 遲排卵的話都有可能細2weeks架!

大宅

回覆 viko_kit 的帖子

我照計係得一次機會BINGO, 因為之前老公出左TRIP, 我地成個月只係DO DO左一次, 連個醫生都話咁一定係呢日BINGO, 所以我都覺得好奇怪。

再唔係就係D 丁丁在我體內等左個幾禮拜,我至排卵, 但呢個可能性都好低...

大宅

回覆 choipooo 的帖子

Last M 無記錯,我每個月都有Mark , DoDo 無得記錯,只係得一次。其實我check倒Bingo 都覺得係神蹟,就係呢一日,Do左一次就Bingo!

男爵府

TAROPIG 發表於 11-7-7 15:07

Last M 無記錯,我每個月都有Mark , DoDo 無得記錯,只係得一次。其實我check倒Bing ...

我7w時都去照,但未照到心跳,我又係肯定dodo日子,因為又係得果1日,但見到你呢個例子令我多返d希望.....希望下week我會見到心跳啦!

你介唔介意講下你係邊日dodo & 邊日check到 bingo架?!

大宅

Last m : May 10
DoDo : May 23
Check Bingo : 9 Jun (negative)
Check Bingo : 12 Jun (positive)

男爵府

TAROPIG 發表於 11-7-8 09:40

Last m : May 10

咦咦?? 你d日子都好近我喎~

last m : may11
dodo : may 26&27
check bingo : jun 9 (淺到睇唔到)
check bingo : jun 15 (好深色喇)

你e生有冇話差咁多有冇問題??

男爵府

同埋我想問你有冇嘔果d呀?

大宅

醫生話而家太細未能作準,又問我有無計錯日子,之後要我兩個星期後才去覆診,照下個胎有無長大。

佢話見到閃閃,我都安心D,但係唔知點睇,我都睇唔到。

所以而家我有D擔心,前日煲左桑寄生飲,希望安胎,同埋飲下花膠湯,等個B長大DD...

我呢胎第二胎,成日反胃無胃口,同上一胎好唔同。真正嘔就只係試過一次在半夜,一食完MATERNA就嘔。

大宅

咦? 點解你遲我一日M,反而早我一日EDD? 係照完醫生話架?

男爵府

TAROPIG 發表於 11-7-8 12:23

咦? 點解你遲我一日M,反而早我一日EDD? 係照完醫生話架? ...
e生話我預產期係2月15

男爵府

TAROPIG 發表於 11-7-8 12:21

醫生話而家太細未能作準,又問我有無計錯日子,之後要我兩個星期後才去覆診,照下個 ...

食左materna就嘔?? 會唔會係因為你空肚食呀?!

照到閃閃應該冇問題,可能你老公d丁丁好強勁留左好多日等排卵呢~ 唔好擔心咁多! 希望我都係因為呢個原因啦! 哈哈~ 咁多下星期就會照到閃閃喇!!

我開頭都好擔心,不過依家唔諗咁多喇!

首頁

尾頁

跳至