跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BK Milk勳章

今日到預產期, 小B未有出世績象, 好心急!!!!

各位bk媽,
昨天到廣華產檢, 醫生話小b要是過了1星期還未生產, 要於13號入院引產. 我好擔心 :-( :-( (因我朋友生是也是過了預產期要引產生仔, 痛到死死吓!
還有醫生要我數小b每日胎動要有10次, 如沒有要即入醫院, 我更擔心, 請問有沒bk媽有此經歷, 可以話我知. 急急急!!!!

別墅

Re: 今日到預產期, 小B未有出世績象, 好心急!!!!

雖然我無經驗, 我朋友都係過了預產期先入醫院催生, 現在個b都返幼稚園了, 無問題的. 你話引產生仔痛, 其實自然分娩和開刀都痛啦, 前者係生時痛, 後者係生後傷口痛.

大宅

畀面勳章

我預產期1/9, 到而家都係未有蹟象,
又係同你一樣, 13/9未生得就要去威記催生.
唔知催生會點呢????
:weapon:

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

畀面勳章

等咗好耐,
終於等到預產期,
但又唔肯出世住,
:-(

ps: bb快D出世啦
:weapon:

複式洋房

q-mama,
我都會响廣華生,不過我仲有成兩個禮拜先到預產期.我都有check胎動嫁,我見好多人都有check,唔駛擔心呀!
其實我諗催生都唔一定痛,我諗生仔痛唔痛,都係睇個人唧,有人催生唔成功,跟住要開刀,但係又有人催生之下唔駛一個鐘就生咗出嚟啦,真係人人唔同,都唔驚得咁多,雖然我自己都好緊張!!!!!加油!!!加油!!!

別墅

人地話BB住得唔舒服, 所以先至提早出世,
倒返轉頭咁諗, 你地俾到一個好好既環境,
同埋營養俾BB, 所以佢先遲遲唔願出黎呢?

首頁

尾頁

跳至