家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

屋企黑色一粒粒既蟲仍未解決!已經拎晒d干貨出黎.廁所廚房渠又消毒埋都唔得.根本搵唔到源頭.依加d蟲已經由廚房出到廁所去到廳.岩岩見到間房都有!我忍無可忍決定搵滅蟲公司. 各位幫幫我!

男爵府

PM左你

大宅

PM u already la hope it helps! :)

男爵府

回覆:dhcheung 的帖子

Pls pm me,tks

dhcheung  PM 左 la~  發表於 11-7-27 00:21

大宅

回覆:cutiebee 的帖子

我也想找滅蟲公司,唔該pm給我!謝謝!

dhcheung  Please check PM.  發表於 11-7-27 00:23

男爵府

好媽媽勳章

我也想找滅蟲公司,唔該pm給我!謝謝!

複式洋房

回覆:有冇邊間滅蟲公司介紹?

Please PM me also, thank you

仔仔
2008年1月

大宅

Please PM me also, thank you, 好需要!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

版主溫馨提示:
請直接PM有關會員查詢資料,以免阻礙版面討論, 多謝合作!
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

Sorry版主, 識做!

男爵府

各位媽咪:

在這裡留言問我拎滅蟲Contact的, 我已經PM晒啦. 我要在此申報利益,做滅蟲嘅係我朋友打工嘅一間清潔公司,自己未用過,但根據呢次經驗,我就知道(朋友話我知)滅蟲唔駛一定搵滅蟲公司,一般做清潔嘅都有,而且佢地會做家居,收費係好多人都消費得起.

我唔係賣廣告,不過以前好少問朋友關於佢地清潔d野. 佢話我知,一般幾百呎屋噴藥水大約係五百蚊左右,做一次就OK.藥水可以用有味同冇味,效果一樣,視乎你心理上要唔要有d警覺性. 如果係過千呎屋,就會貴d. 另外,有白蟻嘅話,要另外報價, 因為佢地要搵條蟻路出黎, 滅左個"鬥".

我以前試過拎d舊傢俬(人地嘅,古老木門)去滅白蟻(唔關我朋友間公司事),初頭有個人幫我地報價,開價萬萬聲,話要淋火酒定唔知天拿水,我話咁d古董仲有嘅?!之後有個專做文物保護嘅人介紹我拎去"薰蒸",幾千蚊平靚正,仲杜晒傢俬上d白蟻.我想話俾大家知,如果傢俬有白蟻又唔掉得,可以用呢個方法.

我覺得就算滅蟲都係見一次做一次,除非你屋企好大鑊,否則保持家居通爽乾淨,唔好積咁多無謂野,勤d打掃,至係辦法.

大宅

"薰蒸"是最有用的. 出口貨的包裝木箱都要做. 請問香港那裡有得做??
大陸我就知.

請問有冇睇到昨日東張西望?? 去甲醛VOC 用冬青的EG50 觸媒液得唔得??

男爵府

"薰蒸"唔記得啦,我要問番舊同事拎卡片.

大宅

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 陪月勳章

dhcheung 發表於 11-7-29 17:26
各位媽咪:

在這裡留言問我拎滅蟲Contact的, 我已經PM晒啦. 我要在此申報利益,做滅蟲嘅係我朋友打工嘅一間 ...
請問一般做清潔個D...姐係邊D>.<

男爵府

即係平時見到響屋村同商場,著住制服果d人,件衫背面寫住XX清潔果d清潔公司,佢地會做埋滅蟲. 我朋友果間冇網址,需要可以PM你.

複式洋房

請告知有關滅蚤是否都OK的? 因我屋企實在大多了...

複式洋房

請告知有關滅蚤是否都OK的? 因我屋企實在大多了...

男爵府

當然啦, 蚤係最主要嘅對象. 如果你唔搵公司,試o下燒艾條焗佢, 藥材舖幾蚊支, 點一個鐘左右, 一支一間房, 第二日d蚤就會捐出黎死晒,而且對人畜無害,幾好架.

首頁

尾頁

跳至