自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

麥記真會賺錢....而家買野食...人手又少....價錢又貴....你排到傻....等到呆....仲會拿錯東西
我有一次....趕時間...等左10分鍾....朋友來摧....我一手拿了個袋就走人....點知拿錯了
裡面食物唔係我叫個D...原來可以亂拿的...都無人理...真夠亂
(咁我下次叫個漢堡包....隋便就可以拿走人別人的餐了!!)心諗

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

買外賣...d人成日執漏野...

我通常會即時check齊哂先走...

Allyly  係呀, 麥記好亂, 所以我都會打開睇吓d野齊哂才會走!  發表於 11-8-4 10:09

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

係呀! 有次買麥X雞, 無比醬 LOR
大家好, 我是脾脾蟲  

大宅

回覆:麥記早餐

試過叫個餐可以比留包薯條,返到屋企至知

瑪瑙宮

大廚勳章

一間間 , 旺個d地點 , 就人手多d ...但亂就都係時常....

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都試過叫芝士扒通粉, 返到屋企打開一d芝士都無, 好彩近近地, 即刻攞去比佢睇, 佢地加返比我, 話同事執漏左, 激死人啦, 無芝士平d家嘛. 如果我拎去好遠咪無得嘈.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Angelice-BeBe 發表於 11-8-4 09:30
買外賣...d人成日執漏野...

我通常會即時check齊哂先走...

agree!!!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係呀,買完要CHECK淸楚才會離開...
因為好多時都真係會搞錯架

複式洋房

唔知點解我次次食完佢地既早餐都會肚痛

wcpcelia  咁奇怪,係食物定飲品出事呢?  發表於 11-8-4 10:39

子爵府

wcpcelia 發表於 11-8-4 09:47
係呀,買完要CHECK淸楚才會離開...
因為好多時都真係會搞錯架
YES, 但我試過要奶茶佢比左COFFEE, 打電話去SHOP投訴, 個經理叫我LUNCH去拎返杯奶茶, 好在係公司附近, 同一間試過2次

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:唔知點解我次次食完佢地既早餐都會肚痛

原帖由 babyfanny 於 11-08-04 發表
唔知點解我次次食完佢地既早餐都會肚痛
咁就証明你條腸不能接觸太油食物

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

脾脾蟲 發表於 11-8-4 09:32
係呀! 有次買麥X雞, 無比醬 LOR
下次打去分店叫佢即刻送去你屋企嘛,我都試過,我買十八件個餐,佢一個醬都無比我,我買咁多件都係想試佢個醬之嘛,無醬我地食唔到咁多件....之後我C6打去分店話佢,佢地都話送返比我地,不過我C6話唔使,因為我地屋企好遠,而且之前都試過話送返D嘢嚟,係屋企等左成兩粒鐘都等唔到佢嚟.....(原來連打去投訴佢地都可以忘記左,果次勁嬲!!)之後佢叫我地KEEP起張單,下次去返間分店比返一盒十八件麥X雞+四個醬我地。

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我又要講一次, 最勁o個次我係買魚柳包外賣冇左塊魚柳

伊芙蓮  哈哈~ 咁你有無追討返?  發表於 11-8-4 13:30
Bee女  最貴都是塊魚柳......居然唔俾...不如去百佳買個包算-.-  發表於 11-8-4 10:07

男爵府

我朝朝都買麥記早餐, 我一向飲齋啡, 每次都叫服務員添滿些, 因試過杯咖啡少過 2/3.... 我唔要奶, 不用留位給我落奶, 杯咖啡少得可憐!!

不過叫服務員添滿些, 都唔係個個采我!! 吹漲!!

男爵府

我前幾日去買外賣,返到屋企先知佢比漏左盒雞翼我, 我立即打去shop, 佢就搵個職員送返上我屋企, 都要行幾遠 所以如佢地錯, 一定要佢地補救, 我bf就話由得佢, 我話咩呀佢地錯就算坐車黎佢都要丫~~~

另外, 我成日覺得要買完企隔離等好鬼煩, 永遠唔知企邊! 見住佢地一大班人係入面亂亂亂, 個個都唔知自己做乜, 眼都花, 好煩~~~~

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都試過為左想食佢個薯餅先去買個早餐, 點知返到屋企先發覺佢漏左個薯餅冇俾我囉,吹漲 ....

clarawuwu  可以單買薯餅架..  發表於 11-8-4 10:50

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

學生哥做嘢係咁懶散。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實最唔應該分2個人做野, 一個入一個執有咩好
拖長哂d 時間, 有時條隊長d 都唔知排邊條先啱

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

俊軒bb 發表於 11-8-4 09:59
下次打去分店叫佢即刻送去你屋企嘛,我都試過,我買十八件個餐,佢一個醬都無比我,我買咁多件都係想試佢個醬之 ...

YES AR, 真是太過份. 次次都要 CHECK. 有時趕時間 MA. 你做得好好, 佢地一定要搞返掂. 嬲 C 人
大家好, 我是脾脾蟲  

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

油畫小畫家 發表於 11-8-4 09:28
(咁我下次叫個漢堡包....隋便就可以拿走人別人的餐了!!)心諗

你咁諗麥當勞就唔岩啦, 因為基本上, 你可以諗去超市拎走野唔比錢, 收銀唔會去CHECK你個袋; 你又可以諗去茶樓飲茶, 食完唔比錢就走人, 唔會有待應企在門口問你找數未, 反正好多茶樓餐廳的廁所係要出左門口才有...............

其實, 社會上好多野都係講自律, 好多野你都可以違規, 人地亦無足夠人手去CHECK。

不過, 我係同意你所講, M記係人手不足, 好亂, 成日搞錯野。

首頁

尾頁

跳至