烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來深水Po有好多美食!!

我都係睇報紙介紹,去呢間劉森記試左蝦子撈麵,特色係老闆自己打既竹升麵,麵質超爽,仲有好多香濃卜卜脆蝦子,直得一試 :wink:

禁止訪問

Re: 原來深水Po有好多美食!!

大宅

係桂林街同元洲街交界,附近有間渣打提款櫃行過少少,報紙仲有介紹佢d雲吞同柏葉,但係我食左碟麵同叫左碟菜,已經好飽,所以要下次先再試 :mrgreen:
大家都可以介紹下深水Po有咩好野食

大宅

今日又去深水Po搵食,如果喜歡吃辣既可以試下呢間譚仔雲南米線 佢d湯底有分清湯至特辣,我試左大辣,唔好睇個湯底奶白帶少少粉紅色,開頭食覺無乜特別,跟住愈食愈麻 送料方面一定要試豬腩肉,一d都唔覺肥 :wink:

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

在福榮街有間食豬潤牛面好正(維記)﹐一條街已有幾間分店

別墅

(but i like 牛米 more since the noodle is instant noodle)
深水po 還有合益泰的正腸粉
kwan0520 寫道:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

kissie 寫道:
(but i like 牛米 more since the noodle is instant noodle)
[quote]
[/quote]

係米近鴨寮街果間?有粥食?但我覺好dirty 呀 :-|

大宅

係呀! 報紙都有介紹呢間維記咖啡粉麵 就係呢個豬潤牛面,話日賣五千碗 下次一定要試試 佢既另一樣招牌食品就係咖央西多士,就連阿曾特首巡區都去捧場,唔知係咪真係咁正
kissie 寫道:
[quote]
[/quote]

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

zoeyiu 寫道:
咖央西多士

勁正

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

譚仔雲南米線,食左好口渴呀

大宅

出街食,呢個情況少不免架喇

MM2005 寫道:
譚仔雲南米線,食左好口渴呀

複式洋房

知唔知出名個間豬油渣面向邊?

洋房

油渣麵咪就係在維記潤牛麵對面囉! 果間叫做周記!

水晶宮

好媽媽勳章

以前住隔離街一星期食一次,摋左出港島後都有時專登搭車去食.
我自己一個可以清晒一碗過橋.真係好"正"
zoeyiu 寫道:
今日又去深水Po搵食,如果喜歡吃辣既可以試下呢間譚仔雲南米線 佢d湯底有分清湯至特辣,我試左大辣,唔好睇個湯底奶白帶少少粉紅色,開頭食覺無乜特別,跟住愈食愈麻 送料方面一定要試豬腩肉,一d都唔覺肥 :wink:
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

果碗米線真係都幾大碗架,食完都幾飽,而且條利都麻左幾耐下 隔離都有一間係賣米線架喎,唔知掂唔掂 但係人流明顯少d :mrgreen:
果日坐我對面既大舊佬都係叫少辣,食完滿頭大汗,跟住用紙巾抹到成面紙巾碎,好攪笑

大宅

~patpat234~

咁有無其他美食推介呀
patpat234 寫道:
以前住隔離街一星期食一次,摋左出港島後都有時專登搭車去食.
我自己一個可以清晒一碗過橋.真係好"正"

水晶宮

好媽媽勳章

果頭我都係比較鍾意譚仔,如果唔去譚仔到食我就去永隆街保安道角位果間茶餐廳,貪佢乜都有得食中,日,西,泰,趑.
仲有一間下午先開,o係大坑渠附近食油渣麵.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

民房

請提供譚仔雲南米線地址?

大宅

就係最多野食果條福榮街囉
玲玲豬 寫道:

大宅

唔係喎, 好似响永隆街呀!!!
zoeyiu 寫道:
就係最多野食果條福榮街囉 [quote]
玲玲豬 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至