單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

我都係離過婚,現有一男朋友,又係面對應唔應該結婚的問題,我就唔想,但他很想,唉,唔想係因為害怕又再一次離婚…
[img][/img]

大宅

一張婚紙代表D咩?
以前係一生一世既誠諾
依家就好似將廢紙一樣 但係又唔可以掉

禁止訪問

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Henry329 發表於 11-8-11 23:20
每個人的經歷和遭遇都唔同,如果佢真係對你好好的話,你簽個名就令佢開心,不妨一簽。 ...
甘你又多單生意做
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

子爵府

畀面勳章

我諗得現實好多,

如果簽左張婚書, 佢買保險可以名正言順俾你同個小朋友.

每個月可以名正言順可以同佢傾屋企開支, 分配家用

係街見到人, 人地問: 你老公呀? 可以答:係

小朋友可以叫對方做爸爸...(一日未結婚我覺得叫叔叔好啦)

等等其他現實問題

當然大前提係你同佢關係絕對穩定, 而對方絕對係老實之人, 又絕對真心對你同小朋友好啦~
不過老實, 呢三個條件唔符合真係連拍拖我都覺得費事囉~ 前世未俾男人煩過同累過咩!

我自己慣左獨身好耐, 所以有男朋友而家傾婚事, 我都唔多上心, 因為我實在唔慣. 同埋原來結婚既野, 唔可以好似我原本想去簽張紙就攪掂...男方家長要求好多野....於是我又冇心機再去理...拖字決!!!

侯爵府

結婚真的好容易--->唔覺喎!要搵一個可以同他簽一紙婚書嘅男人難過登天!自己同前夫拍10年,經歷無數的被感動,以為自己找對了!才簽這張婚書!可惜...天下烏雅一樣黑....
現在..結婚更難....
先要考慮他真的愛我嗎..能包容我的一切嗎...
您愛我!!但您能同我一樣愛我的兒子嗎!!!(他是弱智的!最常聽到的答案是.....0下......))
這個年代...時下的新女性..獨立..自給自足..關係變得更對等了..
我常會告介自己..我已經結過婚..小朋友都幾歲了...
我想擁有的都曾經擁有了...如果((他))和我沒有共同的方向,不是我的理想...那麼我和兒子2人的小家庭會更輕鬆和快樂

waiyuktsoi  同感.我離婚姻都有一個自閉兒子同兩個女兒.我地依家都過得好開心  發表於 11-8-12 10:39

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

one paper is a promise forever ????

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我就點都唔會再結婚啦

首頁

尾頁

跳至