自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

我好眼淺, 可能係淚水發達個隻...一喊又好難收聲...有時睇新聞/ 出街見人教仔/ 見到D可憐老人家/ 睇卡通片...總之咩都喊得一餐...以前唔覺有問題...但亞囡開始大, 我唔想佢好似我咁, 係喊包一名...請問點可以少D喊呢??? 係咪唔夠堅強呢???

伯爵府

引用:我好眼淺,+可能係淚水發達個隻...一喊又好

原帖由 win_bb 於 11-08-18 發表
我好眼淺, 可能係淚水發達個隻...一喊又好難收聲...有時睇新聞/ 出街見人教仔/ 見到D可憐老人家/ 睇卡通片. ...
你喊跟他無關呀,我不喊的但我大仔超級喊包,天天都有的喊

這世界唯一不變的就是變

水晶宮

回覆:好容易喊...

我同你一樣
喊下可以發洩

男爵府

BK Milk勳章

但我可能係失控個種...亞囡幼園畢業last day, 係好唔捨得, 唸返好多舊事, 咁就喊到差d收唔到聲... 仲要全場只係得我同亞囡喊...mouth:

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同你一樣都係咁眼淺

win_bb  但有時一唸起感觸o既事, 又想喊...  發表於 11-8-18 09:02

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都好易喊,不過我係收收埋埋果隻,睇電視睇到想喊,都係偷偷地流眼淚,忍住唔出聲....因為怕比隔離果個見到,好似好樣衰咁,哈哈~

win_bb  我已經係咁, 收埋喊...但有時現場有好多人, 就唔知點算...  發表於 11-8-18 09:07

子爵府

環保接龍勳章

我估你一定係好幸福,人生冇咩特別慘既野遇過,所以好少野都感觸係咪呢?

win_bb  算係, 比上不足比下有餘...  發表於 11-8-18 14:01

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+win_bb+於+11-08-18+發表我好

原帖由 ula1219 於 11-08-18 發表
你喊跟他無關呀,我不喊的但我大仔超級喊包,天天都有的喊
X2一喊我火都黎

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我睇小詌詌都可以喊..

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

好媽媽勳章

我又咪係...
睇電視傷心戲又喊一餐
聽到屋企人有時又喊一餐
同C6鬧交又喊一餐
總之一有感足眼淚都停唔到

水晶宮

其實上天賜俾每個人都好獨特,你可能就係比較感性一d,唔係壞事,相信同時你都係比較有愛心,不過正如你自己講都做左媽咪咯,可能就要將感性同理性平衡一吓,可以搵d有關既書睇吓,或者每每遇到好感性時就諗吓d比較理性既人會點睇件事,特別係你husband,男人一般比較理智,不過話說回頭,唔好覺得自己係一個問題,只不過人人性格唔同姐

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我最近睇j2台果套灰姑娘的姐姐就喊到收唔到聲啦.我個女話.亞媽你係咪又感動呢.你晚晚都係度喊既.
我的生命由我主宰.

伯爵府

我都係,見人開心又喊,唔開心喊到眼都腫埋,少少嘢已可以喊死我。

edith_ricky  me...耐冇喊就無端端喊黎發洩下...~  發表於 11-8-18 10:14

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我怕睇動物既movie!

我睇親都

果日老公去睇果個猿人movie我都唔去!

我怕睇完覺得人類好賤格~

無咩ge~感性姐~

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

喊係抒發情緒一種

大宅

我而家都好眼淺, 以前發生什麼事都好少喊, 而家聽D新聞慘D都喊餐包.

琥珀宮

畀面勳章

我都係好易喊, 睇苦情戲就讀一定喊, 最衰係同人拗野都有時會流眼淚, 試過同老細拗野又係咁, 真係勁樣衰

不過我個女就一d都唔易我.

子爵府

我都好易喊,我覺得喊出來發洩下好d

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

眼淺無問題喎,你性格同亞女都未必相同;唔洗咁擔心

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

首頁

尾頁

跳至