論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印尼禽流感,工人放假返老家,怎辦?

工人十月底返老家,鄉下地方不免有禽鳥.可以怎辦?
回港後即日驗身,可以保障到嗎?

需要與小孩子隔離一兩日,觀察有沒有流感病徵嗎?

洋房

Re: 印尼禽流感,工人放假返老家,怎辦?

印尼當局話,現在禽流感高峰期,最好遲d返印尼,如果真係要返印尼的話,回港要隔離一星期比較安全.
不如叫你工人遲d返印尼啦 !

珍珠宮

可唔可以叫佢遲d先番去呀

大宅

cway,
11月頭印尼過年呀, 你想佢遲d返呀, 除非你非常鐵腕啦, o/wise, 佢采你都傻啦...

我個工人又係10月尾返去過年, 我依家都諗緊點好....打定針唔知有冇用

大宅

我朋友個印印前一排返

大宅

我個印傭明天來, 都唔知點好 ~~~

患了禽流感, 有咩特徵嫁?
碧姍小說 http://pighillstory.blogspot.hk/

寶石宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有冇針可以打定先呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

zipzip,

其他地區工人沒有這類問題嗎?
我的印傭很純品,工作態度認真,亦很能幹,所以我才與她續約.續約費用也不過三千元.

複式洋房

印尼除咗有禽流感,仲有小兒麻痺症,工人最好在出發前完成小兒麻痺防疫接種。

大宅

天啊!!小兒麻痺...會傳染的嗎?

複式洋房

http://www.travelhealth.gov.hk/tc_chi/travel_related_diseases/poliomyelitis.html
pc9 寫道:
天啊!!小兒麻痺...會傳染的嗎?

大宅

仲有無其他已經証實的病我就唔知啦,但未經証實的就有,在此供大家參考一下﹕我朋友舊年去印尼出差,返港後佢就話俾我聽覺得印尼

首頁

尾頁

跳至