母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地既bb會唔會夜晚喊不停啊???

我喂人奶,昨晚bb好似胃口唔系甘好!食2-3分鐘就好似好累甘,要訓!之後喊肚餓,我對個乳頭比bb,他唔肯食,大喊,但我知他是餓架!

之後又喊得好犀利,好似肚痛甘,幫他搽了藥油,有大便同放屁,好左d,但之後又喊,要抱,抱住都喊,要tam好耐。。。

就甘整個夜晚不停重復。。。已經持續了一個禮拜了。。。晚晚4-5點先肯停,日頭他就累到叫都不醒!點辦呢。。。????

我好無助。。我見他喊成甘,我完全唔知咩事,幾乎想帶他去急診。。。!!

你地bb會甘嗎?

別墅

我BB呢幾日又係夜晚開始扭,到天光先肯瞓,遲d返工如果仲係咁都唔知點算

大宅

臭b由尋晚4點幾開始扭,咩方法都用過但都係喊,就算訓左10分鐘度就又開始喊,明明見佢隻眼累到就合埋佢都係唔訓,到而家先肯訓

大宅

回覆:你地既bb會唔會夜晚喊不停啊???

BB幾大?

大宅

回覆 t8480552 的帖子

同你一樣啊,你bb幾大??

大宅

回覆 AdrianChowB 的帖子

就來個半月!會唔會系猛長期呢?他累到今天早上無胃口食奶。。。一味訓。。。我好驚他忘記自己餓啊!!

大宅

回覆:你地既bb會唔會夜晚喊不停啊???

我阿囡都有甘情況,朋友教比infacol wind drop佢飲,好似好左...

大宅

我阿b5個月啦,係呢兩日先係咁扭,都唔知佢咩事,一日加埋訓得幾個鐘,infacol wind drop有咩用架,去邊度買呀

大宅

我都想知乜野係infacol wind drop, 係邊到有得買呀?
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

大宅

引用:我阿b5個月啦,係呢兩日先係咁扭,都唔知佢咩

原帖由 t8480552 於 11-08-20 發表
我阿b5個月啦,係呢兩日先係咁扭,都唔知佢咩事,一日加埋訓得幾個鐘,infacol wind drop有咩用架,去邊度買呀 ...
有部份BB有俗稱百日哭現象,可能腸未發育成熟,腸"搞"痛or有痛風,就會扭同喊... 妳見BB喊個陣可以用手摸下佢肚仔係咪凍同硬?如果甘應該肚仔唔舒服

健康院姑娘教,平日可以用油放手"初"暖打圈輕搽BB肚,再捉住BB雙腳輕推下,有助BB放多d屁少d肚風!

我BB有時飲奶喊有時半夜喊,我同一個朋友傾起,佢話佢個女個陣睇醫生,醫生開左infacol wind drop肚風藥,每次餵奶前滴0.2ml落BB口,BB就少左扭同肯飲奶!

Infacol wind drop係有藥劑師既Watsons有,四十幾蚊支,黃色packing,初生都用得,唔清楚可以問藥劑師!聽講有啲藥房都有,肚風藥水坊間好多,不過最好唔好聽藥房亂甘點,好似有隻叫吾德勿次俗稱肥仔水既肚風藥,好多人話好work,因為BB一食完飲奶好左又唔喊又瞓得好,但有人話係有鎮靜劑成份架!

別墅

BB 多肚風的話,其中一個現象係每日黃昏時間都喊唔停。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊