夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公點樣向你求婚??

各位~~
想問下你地老公當年點樣向你求婚架~~~
你地當時有咩反應啊~~~
有冇d係女向男求婚呢???

男爵府

Re: 求婚問題~~~

我同老公同居四年,我同佢講我地註冊結婚,申請公居,佢俄一聲話下星同你去排期,根住我咪話好,遲2個月11月22日是我們結婚 7 週年。

翡翠宮

係無 真係無

大宅

我老公仲衰,我同我老公係同一個月生日嫁,佢提早生日前一個月同我講,下個月同你去一達地方呀!咁我以為去海洋公園、又或者係我好想去食野的地方。我都有問佢係去邊,佢唔答我,我講係咪呢到啊!佢話唔係,不停要我估,點知佢係。
佢帶我到婚姻註冊處去排期,當時比佢嚇死。我仲問佢你係咪講笑呀!佢就話唔係!就咁就嫁左比個衰佬啦

晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

idaandho
好sweet 喎

大宅

我覺得而家d男人唔需要求婚就可以結婚, 因為大家要一早plan儲錢而結婚, 我希望我男朋友係主動向我求婚先結婚.

複式洋房

我老公都無求婚, 所以結婚當天, 我要他接新娘時, 在我家樓下宣讀求婚宣言(兄弟幫手一起讀)
當時我住鴨寮街, 6/f, 結果街上有亞伯說我老公無骨氣, 我老公當e邊風, 我則笑死

大宅

我同個衰佬一早plan咗結婚.
所以 , 同居咗 一年.
但 , 當時都驚佢唔求婚 , 會俾friend 笑 .
好彩 , 個年情人節....
佢帶我去番第一年慶祝情人節嗰間餐廳到食飯.
食食吓 , 佢突然拎咗條鑽石頸鍊出嚟. ( 好細咋吓! )
然後 , 同我講: 嫁俾我啦!
唉! 我實應承佢啦 , 住咗一年 , 樓都買咗, 邊到有得走呀?

係 , 最驚佢唔求婚 , 第時俾人笑啫!

大宅

本來老公打算响佢生日果日同我求婚, 可惜隻戒指未做起, 結果過左一星期, 話說果日係平日~4點鍾, 佢話我地不如入大浪灣high tea, 到達後佢竟然攞埋佢個公事包落車(平時佢好懶), 我都覺得奇怪, 佢又話無野喎, 落到去, 覺得環境麻麻, 又冇乜野好飲好食, 於是就改去左赤柱, 但係佢又攞埋佢個公事包喎, 咁我都費事理佢, 心唸可能有個客會隨時call佢.
食食下野, 佢又問我幾時嫁比佢, 我又一如以往話等你有隻求婚戒指再講啦, 點知佢即刻响個公事包攞左一盒野出0黎打開, 嘩嘩嘩嘩嘩.......好靚好閃好大粒既心型鑽戒响我面前, 嘩嘩嘩嘩嘩嘩......真係開心到飛起 之後佢話 "嫁比我啦, ".......
就係咁應承左喇, hei hei

大宅

EstellaWong,
我老公都話婚一定要求0架!
該用戶已被刪除

伯爵府

係我無啦啦打卑佢問佢不如我地結婚囉,咁佢諗都無諗又無問我做咩無端端結婚就話好,跟住我就排期註冊啦,因為我當時想申請公屋,但係佢係我地擺酒個日係咁多人面前跪係度同我求婚囉,可惜已經無得"簡"已經簽左紙囉

大宅

無ar...咩都冇...佢好冇情趣 :tongue:

男爵府

其實我老公都預左我會嫁比佢架啦, 不過呢d野佢都覺得要做, 以前行過珠寶店講過一句: 鑽石要1卡以上先至保值架! 跟住佢 "趁我病, 囉我命", 當我最軟弱果時囉粒鑽石黎求婚, 冇錯係鑽石, 仲未鑲介子, 因為唔知我size, 所以索性囉粒鑽石囉。 大粒鑽石真係求婚誠意既像徽, 有左佢9成9都掂! :mrgreen: :mrgreen:
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

禁止訪問

大宅

BB保你大  皇帝仔BB

大宅

我老公係舊年我的生日向我求婚~~

當時佢將隻戒指同一封信,掛在我地隻金毛狗狗頸上,
上面寫:

媽咪:妳可不可以做我真的媽咪呀?求下妳嫁俾我爸B
啦!爸B話永遠都咁愛妳喎!

就係咁我就眼濕濕咁應承了~~。

事後想,先呻笨,係隻狗求婚,都唔係佢~~激死~~

公爵府

我咪又係為

洋房

我都冇呀,我係同居左好耐有左bb先結婚嫁,諗番真係有d 蠢.
但我識個人佢地識左12年個男都有做,個男話程序上都要.
我真係蠢

大宅

好媽媽勳章

我老公無向我求婚不單上,仲周圍同人講係我向佢求婚tim呀!!!

首頁

尾頁

跳至