自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

近排身邊有d朋友知道我想生3個..
就講埋d難聽說話,,因為我已有2個係女..

佢話:
生仔na.. 你生咁多都係想追個仔姐
都唔知你生咁多個做咩...
生3個搵自己黎辛苦..你點養你點教...

我真係唔明我生幾多個關你咩事..
如果你係友善ge問候..
我會好樂意答你..同你傾湊b經..
但如果講埋d難聽ge說話..唔該走開!!

我知你生個好字好叻
但我從來都無諗過追個仔..

就算我生3個 4個都都養得起..
我會將我有ge時間都比小朋友..但你呢?有時間就走去玩
我相信我做人mami 1定做得比你稱職!!

呻完...舒服晒~~~~~

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主 唔好理人 , 最緊要自己點樣 PLAN .

子爵府

一有兩個女,就會問追仔呀?我聽都聽到煩!:;pppp:

180  哈..我都身受其害中  發表於 11-8-25 14:30
kisscandysweet  真係唔明d人咩心理?! 3Q唔好咩??????  發表於 11-8-25 11:31

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主加油呀,唔好理別人的想法了

別墅

回覆:想生第3個1定追仔咩??!

我支持你

男爵府

畀面勳章

唔好理佢喇~ 我都好想生3個 唔理仔定女 我中意多兄弟姐妹 .. 我自己本身都三姐妹~~

大豬脾  兄弟姊妹多d,凡事都一定有人support,都唔知幾好ㄚ!  發表於 11-8-25 13:33
kisscandysweet  我MAMI生得我1個..由細到大都好悶..所以我想熱鬧D生多D:)  發表於 11-8-25 11:42

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

咪係!我有2 個女,再想要女有D 人會話想追仔!痴線既我想生咩?我唔清楚過你:;pppp:
問人養唔養得起,就仲低B關佢咩事:;pppp:
好心D 人,攪掂自己先啦
我要3 個女

tyon  生女好~又可以教佢扮靚~佢又可以幫手做家務~  發表於 11-8-25 13:03
kisscandysweet  agree~~3個女正!!^0^我2個女女都好嗲  發表於 11-8-25 11:39
My Two Princess

男爵府

環保接龍勳章

有兩個女女你好幸福啊...我好鍾意女...

katingting  女真係好好~ 好窩心~ 又可以扮靚~  發表於 11-8-25 11:44

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都生左三個啦.如果唔係離左婚.我諗我會繼續生.

bbcool  me 2  發表於 11-8-25 13:44
我的生命由我主宰.

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

我都想生女

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

禁止訪問

大宅

我生咗二個仔...家陣陀第三個...咪又俾人問你要追個囡. 乜都有人講. 我都有俾人問要唔要呢個. 因為剛剛失業...佢哋都怕我養唔起. 我唸平有平養. 貴有貴養.我當然唸清楚先...好多人好多事. 不用理會

180  十卜  發表於 11-8-25 14:31
goldlion  十卜  發表於 11-8-25 14:05
究竟我是誰  勁  發表於 11-8-25 12:37

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆 kck811 的帖子

正確
把口生係人0地度~

珍珠宮

好媽媽勳章

我咪又係,個個見親我第三個係仔,咪又係話比我追到個仔... 不過好在無難聽說話聽,但我要解釋好多次...我唔係追

yanchi2  我都係.....^^  發表於 11-8-25 15:57
180  我都係呀, 2 女 1 仔  發表於 11-8-25 14:32

男爵府

理佢做咩, 想生咪生囉, 只要自己同老公LIKE關佢咩事, 又唔係要同佢申請

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,我好羨慕你可以有能力生咁多嫁

複式洋房

我自己都生左兩個女,啲人通常都叫我快啲追個仔,不停講不停問,好煩!如果生第3個我當然想生個仔啦,有仔有女嘛,但係啲人個個都話生仔啦生仔啦,其實無型中比左好大壓力我囉。。。

Zubilee  n_n

水晶宮

洗咩理人喎.....自己湊得掂就ok啦...

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至