懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

因大肚後唔鐘意食肉, 又飲唔到奶, 我都唔知食D什麼可以有蛋白質..希望大家幫幫忙, 謝謝

禁止訪問

回覆:除了食肉, 可以邊度食到有蛋白質的食物

男爵府

MommyPanel勳章

回覆:除了食肉, 可以邊度食到有蛋白質的食物

我都飲唔到奶!朋友教我燉旦,落奶不落水!我又食到,唔覺有奶味,你Try下呀!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

唔好食太多燕窩,因為有雌激素..

可以食花膠,當中蛋白質含量84%,脂肪只有0.2%

大宅

引用:唔好食太多燕窩,因為有雌激素..可以食花膠

原帖由 superwife 於 11-08-27 發表
唔好食太多燕窩,因為有雌激素..

可以食花膠,當中蛋白質含量84%,脂肪只有0.2% ...
花膠都有激素!食海參仲好!每日至少一隻雞蛋,吃不同既肉類!

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

蛋,花膠.....好長胎~另外仲有芝士~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

大宅

吃蛋是否只吃蛋白, 不要吃蛋皇呀?

大宅

除了食肉, 可以邊度食到有蛋白質的食物

但我聽講座,營養師話最好的蛋白質都是肉類,豆類的蛋白質難口尸吸引d。

[url=http://www.friso.com.hk/index.jsp][img]http://friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=MIKE&mn=AMY&y=2011&m=11&d=7&bg=bg3&mk=pragnancy2.png[/img][/url]

男爵府

食烚旦啦..

首頁

尾頁

跳至