自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

成 龍 : 粗 口 不 壞 係 文 化 !

成蟲不知所謂,教壞細佬! 仲話係旅遊大使,唔通叫香港人用粗口歡迎旅客。

(星島日報報道)成龍前晚以旅遊大使身分擔任揭幕嘉賓,出席「屯門黃金海岸海豚廣場」的揭幕儀式,而鄭中基(Ronald)則以「海豚大使」身分現身撐場。活動上,大哥更為其新片《神話》慈善首映接收20萬元的支票移交儀式。

提到有報道指成龍早前跟金喜善到內地宣傳新片《神話》,包房親暱跳舞一事,他聞言即說﹕「黐

男爵府

畀面勳章

Re: 成 龍 : 粗 口 不 壞 係 文 化 !

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[quote]
LittleMimi 寫道:
成蟲不知所謂,教壞細佬! 仲話係旅遊大使,唔通叫香港人用粗口歡迎旅客。 ...我個仔9歲時我已教佢講粗口,等佢知道邊
路遙知馬力,日久見人心!

大宅

crazy

講粗口唔係壞,係形容詞同文化,全世界邊個唔識講粗口﹖金喜善都有教我講韓國粗口,我又唔係咁高尚,呢個係話題,做朋友互相交流,我係做過唔怕認,我個仔9歲時我已教佢講粗口

伯爵府

成 龍 ~呢個人文化素質咁低,所以有此說話都唔出奇呀~~~

複式洋房

成蟲D歪理不摟都一籮籮架啦。 :tongue: :tongue:

男爵府

畀面勳章

不知所謂ge成蟲 梗係啦....粗口唔係講ge....係做ga....唔係點同佢有一手ge女星....[size=large]交流呀!!![size=xx-large]不知廉恥!!!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

pinkylee 寫道:
成 龍 ~呢個人文化素質咁低,所以有此說話都唔出奇呀~~~

i agree with u ![img]C:\Documents and Settings\may poon\My Documents\my gif HKitty\t_143318d80ba625[1].gif[/img]

公爵府

好媽媽勳章

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係 個仔9歲就teach佢粗口~

別墅

monchan 寫道:
不知所謂ge成蟲 梗係啦....粗口唔係講ge....係做ga....唔係點同佢有一手ge女星....[size=large]交流呀!!![size=xx-large]不知廉恥!!!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至