自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

前晚無線播出《潛行狙擊》大結局,戲中主角「Laughing」謝天華因殺死「跛Co」黃宗澤被判終身監禁,而「Madam Jo」陳法拉從高處跌死,「Paris」徐子珊則被救匿藏。由於結局要留伏線拍電影版《Laughing Gor之潛罪犯》,結果惹觀眾不滿,網民在討論區齊鬧爆。有人投票要求無線重拍結局;七成半人贊成重拍。

不滿陳法拉「枉死」
當中網民最不滿Madam Jo(陳法拉)之死。她獨自反跟蹤跛Co已不合理,只是在兩層樓高跌下,也有木架卸力,照道理不容易死。相比較早前嵐姨從天台墮樓不死、Paris中槍再沉入海都無事,而Madam Jo卻枉死了。
獄中人影似跛Co
又有網民笑Laughing死唔去,命硬程度十足鐵甲威龍,可考慮拍Laughing的《鐵甲威龍版》、《Laughing笑傳》或《Laughing監獄風雲版》。
前晚結局,Laughing在獄中的鏡頭有朦朧人影掠過,有人揣測是跛Co。又有網民預測電影版故事,Madam Jo未死只是昏迷,跛Co獲Laughing放過一馬,假裝被殺逃避「以太會」追殺。Laughing最後一次臥底任務就是混入監獄,接近「以太會」重要成員,即是電視版最後一幕,在監獄見到的智慧型罪犯。
徐子珊喊住睇槍擊
前晚九展舉行的直播大結局活動上,徐子珊看到戲中被情人黃宗澤槍擊時,一度感觸落淚,相反陳法拉在戲中「跌死」時卻毫無反應。徐子珊說﹕「剛才是一時感動,因為黃宗澤在身邊一齊睇,忍不住喊了出來,真的有少少尷尬。」
至於被笑「死都唔喊」的陳法拉則說:「因為自己已抽離角色,現在是鍾無艷,沒有特別感覺。(徐子珊當場落淚?)她很入戲。自己也想多謝這個角色,和謝天華拍檔接騷,差不多掙到7位數字,希望電影版有機會演出。」
文﹕娛樂組

笑死~~~~!!!!
香港人~你地真係得架啦€
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

子爵府

回覆:網民鬧爆《潛行狙擊》結局 要求重拍

而家啲人真係痴鬼線

karkar39  我都覺  發表於 11-9-12 23:28
gk678  笑左. 但係呢個係事實.  發表於 11-9-12 16:02
kmbb519  我都覺...mouth:  發表於 11-9-12 10:00

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今日看報紙拍電影啦

DollyDog  電影未必會睇~~~  發表於 11-9-13 01:25
MariaTsui  預左啦!!!  發表於 11-9-12 18:04

侯爵府

2024年龍年勳章

無興趣睇

karkar39  X3  發表於 11-9-12 23:28
敏敏~  x2  發表於 11-9-12 14:28

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

Lhin 發表於 11-9-12 09:42
無興趣睇

X2

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

想多d人入去戲院睇...所以留伏線
新的一天...希望真的有新的希望吧...

翡翠宮

jamieconnie 發表於 11-9-12 09:38
今日看報紙拍電影啦
唔會睇= =
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

子爵府

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:網民鬧爆《潛行狙擊》結局 要求重拍

陳法拉之前咪講過係拍左兩個結局?
不過我覺得laughing 呢個角色做爛哂,好悶

水晶宮

d故事愈來愈牽強

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我唔會俾錢睇(上次變節我都無睇…連下載都廢事)

karkar39  X2  發表於 11-9-12 23:28
kmbb519  我同你一樣... 單撈都懶...hahaha  發表於 11-9-12 10:01
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 回覆:kapomama的帖子

做戲啫,駛唔駛咁認真呀?
投訴已成為港人習慣!!

翡翠宮

而家互動電視技術都可以玩自選結局……自己鍾意童話式定係鮮血的結局都可自選(但當然電視台都會有一個標準官方結局啦)
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350

翡翠宮

好媽媽勳章

翡翠宮

都可以玩人生交叉點,例如可以由觀眾限時選擇是不殺死跛co選擇人數多那邊…電視台會播邊一個

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好悶啦....仲要做啊.......
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

公爵府

做戲姐,吾駛咁投入嘅,吾怪得現今社會咁多怨氣啦,咁都嘈得餐

子爵府

哈哈哈……個時大結局睇唔夠十分鐘轉台,拍得太多無創意

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至