心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有感而發~~~唉......

我朝早係搭船返工o既, 間唔中我搭o個班船會係細船, o的座位係一張長椅, 可以坐四個人, 如果密o的五個人都可以.....

今朝我見到一個女人, 一坐就坐o左o向張椅o既中間位, 完全無意圖坐埋邊, 咁有個男人坐最開便o個個位, 咁我就坐個女人同個男人中間, 個女人只係坐埋o左小小, 最埋便o個個位就放o左佢個手袋.....

當時我諗, 咁多人企無得坐, 佢都唔拎起個手袋讓多一個位出o黎, 好自私.......咁舉手之勞o既事都唔願意做, 都唔駛諗佢會做多少少去幫o下人lu.....

牢騷發完, 多謝收看!!
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

男爵府

Re: 有感而發~~~唉......

我都試過, 個次我搭"西鐵", 個女人又是近邊位擺手袋, 到我們一家 3 口座時, 佢就"係咁咦" 座過小小. :evil: :evil:

子爵府

好媽媽勳章

好多人都係咁...有d你望實佢...佢會拎開d野比你坐...或者坐過少少...有d你望住佢...佢都唔會理你...

[url=http://lilypie.com][img]

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

呢D人多得是喇!
琴日我係金鐘上車,
有一個位,咁有個亞婆想坐,
點知有個後生仔(二十幾)即坐左!
咁對面一個中年男人讓位比亞婆囉。
呢個後生仔當然即合埋眼扮訓喇,
都係必定既指定動作!
但一到灣仔,呢條又即起身落車喎!
坐一個站咋大佬!
仲同亞婆爭位扮訓覺,太離譜喇!!

男爵府

下畫落樓下買飯, 好似見到佢.......

如果我無認錯人, 佢原來係同我同一座大廈返工o架

咦.....明天搭船再望佢真o的先
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

真係有好多自私的人呀.

現在好多年青人都好無公民意識, 好自私. 真係可悲

民房

我都試過搭西鐵,我們一家三口坐嚮2個人既中間,覺得好逼!過左2個站隔離個女人落車,原來個女人旁邊擺左盒生日蛋糕,唔怪咁逼,好憎呢d人!!!

侯爵府

見怪不怪

大宅

呢個世界太多呢d人,

我有一日返工塔巴士 , 巴士最後打對面我見有位咪想坐囉,

有一個五十幾六十歲既阿伯, (橋)晒腳, 唔比我入,

我咪啤佢, 同埋"摺"一聲, 行開左....

可能我地果條村好多新移民 & 老人家,

新移民 : 華之你

老人家 : 似老埋老

首頁

尾頁

跳至