想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

終於得左!

自從年幾前小產完之後, 斷斷續續都有進行做人大計, 不過一路都唔成功, 直到半年前想生個狗仔/女, 先叫做真係會計下日子黎做人, 不過都係失望左半年. 本來唸住再唔得就試埋食排卵藥呀, 量體溫架啦, 點知今個月就中左啦, 本來今個月都無咩大希望, 事關上個月我同老公都好忙, 番到屋企都唔願郁, 點知甘都中左.... 所以原來真係越take it easy, 就越易中...
各位姊妹放鬆d, 試下淨係享受過程, 不問收獲啦...

而家我最擔心既係好驚好似上次甘, 無啦啦一訓醒就流啡....
希望今次順順利利啦.

禁止訪問

Re: 終於得左!

子爵府

得week 3咋!! 所以好擔心... 上次係week 7 時無左架...

子爵府

學姬,

點解你wk 3 就已經check 到既 ?-(

大宅

3星期就check到啦...恭喜你呀..你用邊隻驗呀?

子爵府

係囉, 我都唔知呀, 其實我驗孕個日都仲差好幾日先m come, 不過因為要去ocean park, 又突然心血來潮, 覺得自己應該驗清楚先 (唔係陣間有左都走去玩roller coaster咪死), 所以先甘快check咋. 連醫生未同我double check 之前都話, "嘩, 甘早? 你會唔會睇錯呀?" 佢要驗完先肯定我有左...

Bebichhichi 寫道:
學姬,

點解你wk 3 就已經check 到既 ?-(

子爵府

我用曼秀雷敦架, 見早排"屈銀紙"特價咪入定貨囉.

sweetiecoco 寫道:
3星期就check到啦...恭喜你呀..你用邊隻驗呀?

大宅

咁你而家有無咩唔舒服呀? 醫生都係用棒棒幫你驗呀? 會唔會好淺色架...

子爵府

醫生都係用棒棒驗架咋, 同我之前用曼秀雷敦驗個時一樣, 條線已經十分深色...

我而家成日忽冷忽熱之外, 個胸仲覺得好谷 (m come時都無甘谷), 同埋個子宮有時會好似就黎m come甘扯住扯住痛.

咁你而家有無咩唔舒服呀? 醫生都係用棒棒幫你驗呀? 會唔會好淺色架...

大宅

但係你有o既時候, 有無d咩徵兆呀?

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

小心身體呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

子爵府

學姬,

嗶.....o甘快已經好深色啦 你check 個陣係day幾丫
係呢, 你上年點解小產既 ?-(

民房

Hello!
想請問我7月19曰...8月24日及9月29曰來m ..現想問問我這個月的egg day是何時?
Thanks!

子爵府

無喎, 前幾日完全無徵兆, 只係好似就m come甘....

但係你有o既時候, 有無d咩徵兆呀?

子爵府

唔知呀, 係強既, 上次就唔會小產啦, 所以我而家都係採取觀望態度, 更加唔敢再話俾我地既daddy&mommy知, 因為驚佢地又失望.

吉川小姐 寫道:
wah, 咁你地既卵子精子都真係好強

子爵府

thanks!!!

bebu123 寫道:
小心身體呀

子爵府

我唔知係day幾喎... 但係我一驗完個日就去睇醫生, 個時都未到我應該黎m既日子, 仲差幾日....

我都唔知點解之前小產呀, 總知係有日訓醒突然流啡, 於是去睇醫生, 醫生已經話bb無心跳啦.. 跟住隔左一日就自然甘排埋出黎...

學姬,

嗶.....o甘快已經好深色啦 你check 個陣係day幾丫
係呢, 你上年點解小產既 ?-(

子爵府

學姬,
你平時幾多一個cycle架, o甘你上次m 係邊日丫

子爵府

上次m come係9月2日, 醫生就估係15日受孕, 所以而家得week 3. 平時我都成31日一個cycle架, 所以我都唔係好肯定而家究竟係week幾, 因為而家個胎實在太細, 所以唔可以用ultrasound confirm到.....

學姬,
你平時幾多一個cycle架, o甘你上次m 係邊日丫

首頁

尾頁

跳至