嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

我BB唔肯飲奶!係咪BB三、四個月大會唔肯飲奶?

別墅

Re: 我BB唔肯飲奶!係咪BB三、四個月大會唔肯飲奶?

我bb鼻塞就唔肯飲或飲少左, 你睇下個鼻仔有冇塞?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

BB會有厭奶期架, 只要佢玩得又訓得就唔駛擔心架啦

男爵府

My girl still likes drinking milk quite a lot now. She is 5 months old now

民房

dont worry, almost all babies will go through this stage, dont force them, they will go back to normal again, perhaps she is teething that's why no appetide

別墅

我BB而家3個月又係唔肯飲奶,平時飲4 oz,有時飲得1、2 oz。 :-(

侯爵府

我個女都係咁,佢今日四個月了,我早幾日幫佢轉

別墅

唔洗太擔心喎! 可能只係一兩日唔好喂口唓!
我BB有時都會o家! 不過過兩日又冇事,
依家3個半月大, 每餐6安...

mrsyu 寫道:
我BB而家3個月又係唔肯飲奶,平時飲4 oz,有時飲得1、2 oz。 :-(

首頁

尾頁

跳至