嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今早c+ confirmed 左阿細係小腸氣, e+寫左紙俾我地去瑪麗兒科....... 有少少唔開心呀.

雖然知道而家係多數都係做微創, 但係佢始終係bb... 好擔心呀
http://joanna4ever.mysinablog.com/

大宅

回覆:joannasky 的帖子

加油呀,傷口一星期會好番晒,俾心機照顧bb.

大宅

唔好擔心。我b都有,仲要兩邊有。
兩邊都要做手術,不過分開兩次做。我唔係做微創,e生話佢個case唔適合用微創。

複式洋房

回覆 Himchumama 的帖子

做普通手術米要成10日先出院lor...心痛c

http://joanna4ever.mysinablog.com/

大宅

唔使一星期。我b做第一次時,第二日中午前已經可以出院lu。
我係政府做,仲可以陪床tim

大宅

回覆:Himchumama 的帖子

你個b係一邊定兩邊都有?同埋要間清楚e生你個case是否適合做微創。

複式洋房

私家醫生寫信給你去排政府醫院要等幾耐先做手術呢?
我b出世有一邊高丸未落,現在9個都未落,之前4個月時在瑪麗醫院覆診,醫生用手診斷高丸已落相信到9、10月時已落晒,叫我們不用再覆診,叫我們可去私家醫生打針時順便check下。唉,點知我昨天唔放心去左私家醫生照超音波,醫生話高丸位置好高唔似有落的情況而且還有小腸氣囉,見意我們現在9個月BB可以做手術連小腸氣一齊做。
政府醫院真是好事但,就咁就趕左我們出嚟。
我想叫醫生寫信給我再入政府醫院查,唔知要等幾耐呢?

複式洋房

我今日先傳真資料俾瑪麗,末知幾時有得睇不過我們睇開個兒科話而家多數做微創。

大宅

回覆:細佬有小腸氣

我bb啱啱做完無幾耐,本來要排四個月,但突然間佢個肚好脹同個粒野又按唔到落去,所以要即刻入院做手術,佢做微創第二日就出院,這是小手術不用擔心。

大宅

回覆:細佬有小腸氣

我個仔仔係28曰大都發現小腸氣,佢係35日大都做手術唔係微創,手術非常簡單1個鐘就做完,仲要係即日出院,已家3歲條疤痕都睇唔到,不過我係係私家做的,不用擔心

大宅

回覆 caydenBB 的帖子

可否pm 醫生資料給我, ?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我be未夠6m都喺qmh做左微創

子爵府

我當初知大仔有小腸氣時...都好擔心架...不過事後知道原來好多人都有..
我大仔歲幾時係廣華做左....傳統開刀....手術約1小時....不過要等麻醉藥過左...個仔醒返先推出黎...
個仔醒左後無喊過喎...又無話痛..只係麻醉藥未過晒...有少少累...
因為佢係下午做手術..所以訓一晚後...第二朝出院.....落床已經走黎走去..唔講都唔知佢前一日做完手術.....
到而家5歲....條疤都唔知去左邊

大宅

我個係大個囝, 想搵c+ 醫生做, 請問有無介紹 ?

大宅

回覆:goreme 的帖子

已pm比你

大宅

thankyou caydenBB

複式洋房

引用:我個仔仔係28曰大都發現小腸氣,佢係35日大

原帖由 caydenBB 於 11-10-11 發表
我個仔仔係28曰大都發現小腸氣,佢係35日大都做手術唔係微創,手術非常簡單1個鐘就做完,仲要係即日出院, ...
我bb都有小腸氣,可以pm個c+醫生資料俾我嗎?

複式洋房

你好,我個都剛發現有小腸氣,也是有醫生紙去瑪麗,但今天去約,要到下年3月才可見醫生,更不知幾時才可以做手術。
想問下你的情況如何?你的BB 見了醫生未?
謝謝!

別墅

caydenBB 發表於 11-10-11 11:09
我個仔仔係28曰大都發現小腸氣,佢係35日大都做手術唔係微創,手術非常簡單1個鐘就做完,仲要係即日出院, ...

Which hospital did you go to?

大宅

回覆:lovesunny 的帖子

法國醫院

首頁

尾頁

跳至