親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

12月我地會一家去台灣旅行, 想問下自由行既媽咪以下問題,

1) 由桃園機場去六福山莊如包車是否在機場問定係搭的士去方便d??

2) 若由台北車站去九份及十份係邊個車站轉車?? (我淨係知道要轉火車, 但唔知係咪係捷運到可以轉呢?)

3) 一家四口去, 已訂機票及酒店, 仲要換定大約幾多錢呢?

4) 聽聞中環有間找換店可以換高些, 是嗎?

chinatea  起碼行李擺係車上,你想去邊同司機夾就好方便啦.  發表於 11-10-12 23:32
chinatea  如果你一家4口都係台北行就由桃園包架的士去哂你所講地方.  發表於 11-10-12 23:30

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:12月我地會一家去台灣旅行, 想問下自由行既

原帖由 sarahlee 於 11-10-11 發表

1) 由桃園機場去六福山莊如包車是否在機場問定係 ...
以前我地去九份,就會係台北車站坐火車到瑞芳站再轉的士,依加唔知有冇變…

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:12月我地會一家去台灣旅行, 想問下自由行既

原帖由 sarahlee 於 11-10-11 發表

1) 由桃園機場去六福山莊如包車是否在機場問定係 ...
唱幾多錢就好難講,唔知你會買幾多野,台灣野一向都唔平,有好多野都同香港差不多價,所以我地去台灣都只會食野唔會買野,如果真係唔夠錢,你可以到台灣銀行唱,不過唔係間間唱到…如果係香港唱,就去百年啦

大宅

回覆:去過台灣既媽咪, 請指教

去台灣機場先唱會高D

伯爵府

好媽媽勳章

唔該晒咁多位媽咪,

大宅

回覆:sarahlee 的帖子

九份和十份都係台北車站撘,到站先轉搭汽車。香港唱錢的叫百年找換店,你search個website,每曰有個rate參考,我試過唔夠洗係台灣銀行唱,個rate好過百年少少

Flower

大宅

六福山莊包車或在機場搭的士價錢差不多, 都是大約1200元臺幣

首頁

尾頁

跳至