在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

在現在公司做了近5年,有兩個囡(3歲同4個月);有公司headhunt,職位及工作相近,底薪多數千元,應該轉工嗎?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ireneroybama 發表於 11-10-12 18:38
在現在公司做了近5年,有兩個囡(3歲同4個月);有公司headhunt,職位及工作相近,底薪多數千元,應該轉工 ...

要睇返新工地點&返工時間同而家個份有無好大分別先, 如果多左幾仟蚊, 但工時長左, 返工路程遠左, 那我會簡吾走, 留返多D時間比D女好過.

StFrancisNo8  Yes, agree  發表於 11-10-28 09:53
JasmineCharis  Agree!  發表於 11-10-13 12:06

子爵府

就咁睇多幾千, 工作又相近, 緊係轉啦, 但事實係點, 你真係要比較過先可以決定, 因你講既資料好片面, 幫不到你
ireneroybama 發表於 11-10-12 18:38
在現在公司做了近5年,有兩個囡(3歲同4個月);有公司headhunt,職位及工作相近,底薪多數千元,應該轉工 ...

大宅

環保接龍勳章

引用:在現在公司做了近5年,有兩個囡(3歲同4個

原帖由 ireneroybama 於 11-10-12 發表
比我會同head hunt講自己有兩個好細小朋友,睇吓佢client包唔包容到

大宅

回覆:avahy 的帖子

Yes the company knows I just came back from maternity leave!

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

我同你差唔多case. 我個女係26個月同8個月, 剛剛轉咗工. 地點近咗,人工多咗.
Good Luck!

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆 jenntang 的帖子

You are so lucky. I live in NT & work on Admiralty eveyday travel time 3 - 4 hours.

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

要慢慢嚟, 唔可以急, 一急就搵唔到咖啦

首頁

尾頁

跳至