夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

衷心多謝各位sis的留言和教路,少諗左d負面野,thx!

昨天老公明顯打多了電話回來,因無買餸煮晚飯,很早便打電話回來問我想吃什麼,見我踏車腳痛(健身單車),又幫我到最後瞓覺時又幫我(鍊)肩,我話冇煮飯唔累不用了,跟住他就問我係咪嬲他昨晚,我話冇,他就話冇???跟著就講笑話叫我幫他(鍊)番,我話唔鍊,他話你想瞓??我話係,跟住他就撘住我瞓。

請問各位sis我的表現是不是很差呢,我真是失敗,但當時我真是做唔到立即無事,請比意見。

男爵府

哈哈,好明顯有轉機了,恭喜你!
其實,男人喜歡女人撒嬌的,其實,你可以再簡單一些,像小朋友向媽媽要糖果一樣,直接說出要求,這樣好難拒絕的!小鳥依人一下吧!

chefchow  agree  發表於 11-10-14 00:56

複式洋房

sansanhappy 發表於 11-10-13 11:11
衷心多謝各位sis的留言和教路,少諗左d負面野,thx!

昨天老公明顯打多了電話回來,因無買餸煮晚飯,很早 ...
真係差差地, HAHA~~
妳是否只跟妳C6拍拖, 沒有EX ??
我係, 所以我都覺得自己真係唔識SWEET SWEET o野, 唔識做女人, 哈哈~~
不過你地已經好大進步, 加油!

chefchow  i think so  發表於 11-10-14 00:57

子爵府

回覆 sansanhappy 的帖子

你c6明顯都很在意你啦!相信他也感受到你的誠意,他都有對你主動表示親暱。只要你繼續保持著這種雙方好像拍拖時的你估我猜的狀況,大家多了很多肢體上的親密行為,那麼你們之間就很快可以回復以前親親愛愛的時光啦!

加油呀!

mc <()>

珍珠宮

你老公都肯行出第一步,點解你又退後一步呢?真係唔明你點解仲要咁做,你要面子定老公,自已揀

chefchow  i also dont understand  發表於 11-10-14 00:58

子爵府

我個人覺得你表現比較cool, 我覺得你老公的表現好似有少少想, 但你又好似拒於門外, 其實佢叫你幫佢massage 吓, 呢個係一個好好的機會大家親密吓, 點解唔踏出呢步呢??? 同埋我覺得你老公問你係咪想瞓, 我覺得佢好似想ml喎!!

其實你可以主動d, 瞓覺的時候自己攬住佢,佢會feel 到ga。

別墅

我都覺得你老公也想改善大家的關係.... 你繼續加油. 不過下次佢問你係唔係要訓時, 你就唔好咁直接話係, 可以傾下訓, 談天說地乜都講都可以.

大宅

回覆:一年過後(續 )

真係忍唔住要留言..

睇晒你咁多個post..好心你啦..既然你決定去挽救就放低面子啦~一次唔成功就覺得面檬要嬲..你有無掉返轉頭諗下佢啊..

你係咪應該學下用另一個角度諗下野呢?就好以生日果晚你老公話唔識用~其實你可以爹下佢咁講..唔識用我幫你戴啦..咁樣可能會令件事完美~而你又唔洗好以家下咁嬲爆爆啦~

其實樓主你真係要學下相處之道囉~唔係話有愛就嘜都得嫁~

chefchow  me too, iam afraid he wont do it again  發表於 11-10-14 01:00
~HoneyBiBi~  認同…見到樓主既回應…我都替佢心急…  發表於 11-10-13 20:19

大宅

我也覺得你c6也想改善大家的關係

你要放下強硬了小小的態度
跟他講你的需要

c6不是外人
加油
努力

大宅

我相信你們之間是有了一份鑑介和隔莫, 樓主亦較要面子. 我提意你們到外地旅遊,環境氣氛不同會有不一樣的效果, 去澳門都可以當relax吓啦..

大宅

加油呀樓主!

別墅

你老公明顯琴晚ready准備來啦,你又拒絕!明白隔左咁耐會陌生,但都要行出㗎!不如今晚提出帮佢按摩,佢趴係度你按背,按5分中開始錫下佢背脊,慢慢開始!整暗d燈光,如果有配合小小香薰,好容易開始!哎,睇到仲心急過你!我如果決定就唔會比男人say no!你要知道男人係唔會控制到自己身體反應架,睇你用咩方法,同埋一對couple性係好緊要!

chefchow  totally agree and with some light music &quot;woman in love&quot;  發表於 11-10-14 01:02

大宅

樓主你會唔會已不是太愛你老公所以做唔出熱情行為和有避妃呢?因為正常係唔會忍到的.

大宅

見到佢比你既反應真係替你感到開心!

老實講樓主你對佢既態度都真係差差地XD…你唔好成日拒絕你c6啦~
一陣拒絕得多…佢感到冇癮,熱情冷卻…咁你咪前功盡廢囉~
你調轉頭諗下…假設當你為你c6生日做完咁多野…但你c6既回應好似你比佢既反應咁咁冷淡…你自己都心灰啦…你都唔想再去嘗試啦~
樓主你真係要改善下…主動d同熱情d~
因為你既冷淡反應分分鐘係你地關係轉淡既其中一個主要原因黎架~
唔好再次因為同一個問題令到你地岩岩有起色既關係回到止水狀態呀!

加油!支持你!

別墅

回覆:miumiu21 的帖子

好好的提議,係我就會跟

複式洋房

你係唔係唔愛你c6啦?你話送dumdum比佢佢話唔識用,你又嬲佢又覺得冇面,依家佢咁主動你又拒絕佢,點解呀?如果你真係想你地嘅關係好番,唔該你唔好咁cool啦,就算你唔想ml你都可以錫下佢攪下佢,慢慢嘗試,男人食多幾次檸檬就會放棄啦,祝好運

chefchow  &quot;男人食多幾次檸檬就會放棄啦&quot;  so many similar cases, then bad luck, so please.....  發表於 11-10-14 01:08

大宅

引用:你老公明顯琴晚ready准備來啦,你又拒絕!

原帖由 miumiu21 於 11-10-13 發表
你老公明顯琴晚ready准備來啦,你又拒絕!明白隔左咁耐會陌生,但都要行出㗎!不如今晚提出帮佢按摩,佢趴 ...
係囉,我都覺得你表現好差,好似想拉番開d距離咁。。。。你可以第二晚主動d問佢你攰唔攰?我幫你按摩呀,最好加d香薰油or baby oil 呢d去按摩會更加好feel d~~~

大宅

系羅,下次加香薰精油massage下。。。我同C6都好中意!

首頁

尾頁

跳至