懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

話說琴日去完健康院檢查, e 生話因 bb郁少左兼頭仔好落, 叫我即時入院做檢查.... (嚇到 c6 呆左...)
入到產房, 姑娘就叫我辦入院手續, 我問佢乜唔係做完檢查就走得喇咩? 佢話入得黎就必定要住一晚.... (但我又冇陣痛, 又冇見紅, 又冇穿水喎... )

於是換好衫, 姑娘就幫我搏左部機 check 住 bb 心跳,

其間聽到姑娘問一個即時入院既 big 6 媽媽, 點解你個肚咁大, d關員又俾你入境架 ? 個 big 6 媽媽話, 我唔知呀... 姑娘又問, 你係咪過期居留呀? 又冇做過檢查, 又冇booking, 一黎就要生... 個 big 6 媽媽話, 我唔係過期居留呀, 今日先入境, 點知就要生喇.... :;pppp:

咁即係擺明黎香港生仔啦....

過左一陣, 又聽到有人叫, 大力d, 大力d, 跟住就係好痛呀, 好痛呀, 我唔得喇...
接住就有把男人聲好緊張咁話, 姑娘 , 我要陪產呀....
然後又聽到有人話, 加油呀, 你好叻架, 你得架, 大力d啦, 好似大便咁, 大力d啦 ! 冇錯喇....
冇耐, 就聽到有 bb仔喊聲喇

雖然成個過程都只係得個聽字, 但我就好似跟住一齊生咁,
當我聽到 bb仔喊聲果一下, 真係好感動, 好似自己都生左咁

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

回覆:琴晚去產房打左個白鴿轉...

@@!待產房聽到產房聲咁近?

Oceanus  我係入左產房, 唔係待產房喎....  發表於 11-10-18 11:49

伯爵府

環保接龍勳章

我都唔明, 邊間e院個待產房同產房咁近?

Oceanus  我係入左產房, 唔係待產房喎....  發表於 11-10-18 11:49

大宅

畀面勳章

回覆:琴晚去產房打左個白鴿轉...

唉...D big six孕婦真係...
講真,我好多朋友因為呢個問題嚇到唔敢生龍B,佢地話驚要訓走廊。

伯爵府

環保接龍勳章

咁好ge, 產房有位, 唔係要開好多度先入得咩? 你開左幾多度比你入去?

我仲以為產房好爆, 我上胎催生等位都等左一日半...

Oceanus  我又冇陣痛, 又冇見紅, 又冇穿水 =.=" 所以一度都冇...  發表於 11-10-18 21:04

別墅

可能係儀器問題,我上兩個星期都去咗醫院check bb跳,都係係產房...聽到出面d姑娘亞嬸衝鋒陷陣咁...

Oceanus  衝鋒陷陣, agree~  發表於 11-10-18 21:05

首頁

尾頁

跳至