時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章

民主黨都識諗吓自己既問題出係邊,知道對手有d咩做得好過自己,希望佢地真係可以貼近民意d,我都唔想一黨獨大,我一向投開泛民架!
公民黨已經懶做地區工作,樣樣自以為是,唔理市民點諗,唔讚成佢d野,就覺得係市民唔識野,而家俾人踢走仲係到係咁賴呢樣,賴嗰樣,真係唔c都冇用,再係咁攪落去,睇怕好快摺得
社民連祝一路好走

SandyKL  佢地有大狀DNA,以為自己高人一等。  發表於 11-11-9 00:02
km1357  呢d topic, 請係"時事熱話"開post..  發表於 11-11-8 08:30

禁止訪問

畀面勳章

回覆:民主黨仲有反省吓,公民黨到而家仲唔知發生咩事

翡翠宮

自以為是, 死不悔改....

la_source    發表於 11-11-9 22:46

子爵府

如果要當紮大律師/工程師, 一天十小時地區工作係講唔過去<--- 佢呢D真係最乞人憎既律師風範, 咁呢個黨參選黎做咩呢?? 玩全港選民?? 搵官司打$$落袋??

仲要話中聯辦搵人投票, 即係點呀?? 我地一票無意義??

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

公民黨唔係唔知發生緊咩事,而係死雞撐飯蓋! 佢哋根本不屑落地區工作,加上2大官司令市民看清佢哋既真面目,先會引出一啲沈默的一群出嚟投票,正如當日反外傭遊行一樣,引到好多忍受唔住公民黨既賣港行為第一次出嚟遊行,不過都要多謝佢,因為佢哋既行為加促市民明白到咩野叫做真民主,睇清邊個政黨既禍害無咁大,真係勞苦功高!

公爵府

回覆:Hoining 的帖子

正無賴,又冇風度,仲話高尚專業大律師,日理萬機就唔好參選,冇時間仲咁大聲?點等你幫巿民呀?即擺明玩巿民喎?一d誠意都冇,希望明年立法會選舉,全港巿民認清楚,邊個係人,邊個係鬼!:;pppp::;pppp:

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

AgnesMok 發表於 11-11-8 08:24
民主黨都識諗吓自己既問題出係邊,知道對手有d咩做得好過自己,希望佢地真係可以貼近民意d,我都唔想一黨獨大: ...
AGREE....

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

別墅

區議員的職責及對象, 就係該區的事務及該區市民, 如果覺得無咁多時間就唔好參選, 去做回你們的專貴的大律師及工程吧, 無人渣槍指住你個頭要你去選.
正一屙屎唔出賴地硬, 討厭

男爵府

畀面勳章

係電視見到佢個衰樣真係好想打巴佢,希望佢地係出年立法會選舉再一次大敗,以後唔駛再見到呢個人:;pppp:

水晶宮

環保接龍勳章

涼瓜杰因為選過突手,

成日自以為是,

佢無得救架喇....

meow~meow  撞邪  發表於 11-11-8 13:37

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 Hoining 的帖子

佢地係「禮義廉」全無,只有「可恥」。

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

佢地吾係懶...係不"蝕 " 做地區工作姐....

堂堂大律師,,工程司 wo.....邊得來十幾粒鐘招呼你班蟻民
應當一無掛慮,只要凡事藉着禱告、祈求和感謝,將你們所要的告訴上帝。
上帝所賜那超越人所能了解的平安(註),必在基督耶穌裏,保守你們的心懷意念。

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

見到民主黨都有反省的態度,都算佢地啦,如果佢地做得好,下年垃圾會佢地仲有希望,但公民黨仲死撐,話人抹黑,又不停抹黑選民,決與市民為敵的態度,仲白痴到話中央介入,見到佢地就面目可憎,咁佢地和社民連,人民力量有咩分別,跟本公民黨,社民連,人民力量係一伙的,今次公民黨以為人民力量衝擊民主黨,佢地會得益,又唔諗下自己做左幾多衰嘢,市民眼睛係雪亮的,唔好當我地係盲的
民主黨支持政改,我有對佢地改觀的,今次係比外傭官司態度曖昧,以及公民黨和人民力量拖累

Carelesswhisper  民主黨, 愚子可教, 仲有得救, 快快將功補過吧!  發表於 11-11-8 14:53
Carelesswhisper  社民連,人民力量, 不知所謂, 厚顏無恥, 破壞王!  發表於 11-11-8 14:52
Carelesswhisper  公民黨, 玩完喇, 犯衆憎!  發表於 11-11-8 14:52

公爵府

畀面勳章

佢唔係唔知,而係將佢地輸呢個事實轉移,變成選民問題,對手問題,大狀黨靠把口搵食,佢真係當正自己"隻口遮天"啊

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

支持政改ok,但外傭佢哋投棄權及何幫喊包打官司令我討厭

Ivy07 發表於 [url=tel:[url=tel:11-11-8 14]11-11-8 14[/url]]11-11-8 14[/url]:01
見到民主黨都有反省的態度,都算佢地啦,如果佢地做得好,下年垃圾會佢地仲有希望,但公民黨仲死撐,話人抹 ...

Ivy07  係喎,仲有個李喊包,好鬼乞人憎  發表於 11-11-8 15:38

子爵府

如果覺得要為區民服務, 係咁不屑, 咁浪費時間
那又為何要去选區議員??~~

難道掠取港人的資源去服務賓人, 才是值得的嗎??

見到涼瓜傑就想一巴車埋去~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

水晶宮

因今次既選舉,我反而對單仲偕及李永達有些改觀。

Bye

水晶宮

刻意淘空香港, 到而家連一句sorry都無呀:;pppp:

大宅

沒有最無恥,只有更無恥!

首頁

尾頁

跳至