跳至

首頁

尾頁

別墅

Hi, 你地入左伙未呀? 好住嗎? 有無意見? 大家交流吓啦!

大宅

回覆:請問有無人會搬入尚城 up town, 入黎交流吓~

我會十二月中搬入去住,兒童遊戲室好似好正咁吖,希望快d開啦!不過唔知會所會藉點計呢?

禁止訪問

別墅

我下個星期, 便搬入去啦! 但對佢地的管理公司的policy, 就好angry law:;pppp::;pppp:

因就黎搬入去, 所以呢排要always 過去, 你地知唔知, 如果你要搭的士 or 送傢伙 or any cars 入去都要pay money 先, 私家車/的士 要比$15, 貨車要比$30, 無任何 allowance time, eg 15 min 有一次, 我攞住好多野, & 同埋兩個小朋友一齊搭的士, 諗住入埋去, 點知話要比$15, 好angry law, 的士錢都係$25, 入一入去要比多$15, 好唔合理, 我問management office 點解, 佢地話要車流control, 但我覺得有事, 就要入嫁啦 ! 咁係唔係如果有30架車肯比$15, 就可以入曬去啦? 咁呢d就 control 咩??? 最angry 係我呢排送furniture( 有幾間公司), 做curtain, tel....., 全部都要每架車比$30, 最慘係d師傅話要我比番佢地, 因佢地話都未試過有屋園係無 15min free time, 所以要比番佢地

大宅

唔係吖麻!我黎緊sun會送傢俬喎!冇30mins 都應該有15mins ar! 咁好奇怪喎!要反映下先得啦!

複式洋房

的士入一入屋苑落客都要比$15, 佢話車流管制, 有阿婆响閘口鬧"食蕉"有冇搞錯,佢地都當無嘢!! 入左伙又無停車場車位, 會所設施又未準備好, 管理費又收到足... 我打去管理處問點解? 佢仲話意見接受, 收費照舊! 各位都係要去管理處投訴下, 比d 壓力佢地先得....激氣!!

複式洋房

的士入一入屋苑落客都要比$15, 佢話車流管制, 有阿婆响閘口鬧"食蕉"有冇搞錯,佢地都當無嘢!! 入左伙又無停車場車位, 會所設施又未準備好, 管理費又收到足... 我打去管理處問點解? 佢仲話意見接受, 收費照舊! 各位都係要去管理處投訴下, 比d 壓力佢地先得....激氣!!

別墅

你地真係要齊齊反映吓, complaint 吓, 比d壓力佢地, 我投訴左好多次, 日日打去嘈, 叫management office check 番, 每日夠竟有幾多架車, 係因為你地d收費, 而唔入黎, (除左的士), :;pppp: 佢都答我唔到, 佢地都有問題架, 如果有需要都要入黎架啦! mgt office仲話暫時都係得我一個有投訴, 咁佢地即係講大話啦~~

你地有無發現屋內係無對講機? 咁訪客點入黎呀? 無掣press開樓下大閘, 如收掛號信, 送外賣.....點算? 咪好似好唔安全? 係人都入得??

男爵府

回覆 回覆:樂B媽媽的帖子

屋内係冇对講机嫁,訪客要在大厦下面按入單位後,会連接到你登記个电話號碼接聽嫁!所有嘢都係用电話代替!其實而家有D屋苑都係咁,特別係新樓r

大宅

已經有私家車免十五分鐘停車啦!

大宅

已經有私家車免十五分鐘停車啦!

大宅

我路過姐,多嘴比D意見
你地直接打去港基物業管理有限公司到比D意見佢地先啦!
就咁投訴D"食蕉"都冇用
希望幫到你地啦!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我住咗成個月啦,我覺得幾好,會所我個仔成日去玩,玩得好開心,最緊要係好干淨!暫時唔係好多人住!不如大家交個朋友!好悶啊

大宅

引用:我住咗成個月啦,我覺得幾好,會所我個仔成

原帖由 celestetsang 於 11-12-21 發表
我住咗成個月啦,我覺得幾好,會所我個仔成日去玩,玩得好開心,最緊要係好干淨!暫時唔係好多人住!不如大 ...
做個朋友吖!我住六座架!你呢?

首頁

尾頁

跳至