想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我每個月經期都唔淮,我上個月去睇醫生,佢開左排卵藥比我!
佢話食完經期會淮些,係咪呀?
我上次黎經係20號,佢話今次如果23號都未黎就好大機會,
但係我已經買野驗左,結果唔中,但又未黎,咁我係咪啫係冇機呀?定係我太早驗?

大宅

我上個 CYCLE 都食左排卵藥, 但都係無排卵.... 所以未必食左就有排卵架. 你有無 CHECK 過 幾時排卵先?
好想做媽媽...~!~

大宅

回覆 WM58321 的帖子

yeah~我回覆到啦!!我真係同你夾到痺,我至2/10食左排卵藥到家陣day55都未m come, day10有去照排卵,不過冇卵用,呢幾日個小復位同條腰冤痛到好唔c服,諗住聽朝再驗下孕,如冇bingo又去擺低幾舊水去通經,,,,

洋房

有驗到,係有排卵

大宅

回覆 yatfan 的帖子

UM... 我想問你係點樣 知道自己有排卵?

我經驗話我知 clearblue 都唔準架喎, 我依個 cycle 都有見到哈哈笑, 但係體溫話我知 根本無排卵.

好想做媽媽...~!~

大宅

回覆 librarychan 的帖子

情況同你一樣喇... 心灰意冷了.....

你真係好有耐性啊.... 咁耐都都仲等? 我之前 10月個次食左 無排卵, 已經叫醫生開左通經藥了, 今個月 7/11 開始再食第二個 cycle 既排卵藥. 今日 day 18 我都唔知自己有無排卵, day 12朝 & day 14 晚 都見到哈哈笑, 但體溫 就無升趺....

都唔知而家究竟想點.....
好想做媽媽...~!~

大宅

回覆 librarychan 的帖子

情況同你一樣喇... 心灰意冷了.....

你真係好有耐性啊.... 咁耐都都仲等? 我之前 10月個次食左 無排卵, 已經叫醫生開左通經藥了, 今個月 7/11 開始再食第二個 cycle 既排卵藥. 今日 day 18 我都唔知自己有無排卵, day 12朝 & day 14 晚 都見到哈哈笑, 但體溫 就無升趺....

都唔知而家究竟想點.....
好想做媽媽...~!~

大宅

引用:回覆+WM58321+的帖子 yeah~我回覆到啦!!我

原帖由 librarychan 於 11-11-23 發表

yeah~我回覆到啦!!我真係同你夾到痺,我至2/10食左排卵藥到家陣day55都未m come, day1 ...
我都係條腰同前腹都痛

洋房

咁係咪啫係食完藥如果冇排到,經期就會好耐都唔黎?

大宅

我上次m係27/9黎,之前食了三個cycle排卵藥都係排唔到卵, 今個cycle睇中醫到而家都未黎m, check過冇bingo都唔知想點.....

洋房

影響咁大,唔食好過食!等我仲信醫生食完話應該會準時d tim !

大宅

回覆 ckwyip 的帖子

唉~同我一樣,我30/9黎完m,到依家都未見影,諗住下星期去睇醫生攞通經藥...

首頁

尾頁

跳至