跳至

首頁

尾頁

大宅

食完藥,bb郁少o左,有d驚

我傷風o左幾日,星期一睇o左醫生開始食藥,之後bb一直都冇乜郁,攪到我好驚
我尋晚食完飯之後都特登停藥,但係bb都好似冇咩點郁,駛唔駛去睇下醫生呢?

複式洋房

Re: 食完藥,bb郁少o左,有d驚

大宅

醫生o個時就逐隻藥同我講都話孕婦ok o既,不過我頭先自己上網睇就有一隻係懷孕初期唔食得(不過我都已經31週)....

擔心 :cry:

男爵府

konan,

為安全計, 你去睇吓醫生, 因為我地依家, 阿b要好似係24小時郁十次 (sorry, 真係唔係好sure 個數字對不對), 但如果好明顯地你覺得阿b無郁, 你都係去醫生到check 吓. 因為, 我地依家都夠八個月, 阿b都可能會隨時出世, 有咩唔對路, 最好向醫生請教呀.

大宅

how is he now?

大宅

佢頭先踢o左一兩下,不過都係冇平時咁大力同咁密

別墅

wing_li

我都感冒左成個week, 睇左3次醫生啦,
我都發覺食藥後, bb都少左, 都係冇平時咁大力同咁密..

見到你個topic, 頭先call番去問,
佢話d藥會令我眼訓, 所以bb都會眼訓~
醫生話我d藥好輕, 孕婦係食得~

如你擔心, 可以打去問下...問左安心d

祝你早日康覆

民房

Hi, 我係新join menber,我之前都試過大感冒,又連續五日發高燒,都食左九日藥,都好明白你的心情,我睇左三次西醫(睇開的西醫),每次睇完都再睇婦產科醫生確保D藥同阿B係OK,這可以令自己安心D,如果有什麼事都可以call番佢,不過don't太緊張,因為會對阿B有影響的,要多飲水,因為D藥好dry,同天氣都好dry,千萬不要再涷親呀,Take good care.
Get well soon.

Kan

大宅

停o左差唔多24小時藥,而家bb總算郁返多d

不過我唔係好夠膽再食藥... 十五十六

禁止訪問

民房

winga_li,

唔洗太擔心,其實一般傷風,無再發燒,有足夠休息,食有益的食物,食多d水,bb同你都會好健康,當然你食的藥如有抗生素就例外,我記得當時醫生同我講,就算服藥後都要孕婦用自己的抵抗力來醫自己,因為醫生不能開太重的藥俾你(會令bb唔好),所以到最後要靠自己.

Kan

大宅

thx all~~
我而家一日淨係食2次藥,bb好似冇乜事,多謝大家關心

真係好想見下你地~~

複式洋房

我好同意貓姐所講,

首頁

尾頁

跳至