產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔"介"口,會難揍D??

有無聽過大肚時唔"介"口, BB 出世後會難揍d架??
如果有,包括d咩食物呢??
thx
我家有2個小寶貝~~~

複式洋房

Re: 唔"介"口,會難揍D??

我個鐘點都係咁講她話她個2個都好易揍..她話最緊要食清D辣野,咖喱最好唔好食
Kamei

男爵府

我呀媽都係咁講,所以我都戒得好清,so far個女個個都話好易湊,唔知係咪有關呢
Kamei 寫道:
我個鐘點都係咁講她話她個2個都好易揍..她話最緊要食清D辣野,咖喱最好唔好食

大宅

plato223 & kamei,
thx

我家有2個小寶貝~~~

子爵府

好媽媽勳章

我大肚時乜都食, 個女唔難湊...
d人仲話就係因為我冇戒口, 所以小朋友冇偏食...
不過我有朋友大肚時戒口戒得好清, 結果個女大個對好多食物都敏感, 唔知有冇關係呢?

其實乜都唔好食過量就ok...
我想要9999呀...

大宅

我大肚果陣簡直冇介過口!魚生雪糕凍o野零食海鮮全部通通都吃,我個囡一d都唔難湊,極其量係扭人抱o者,係bb都鍾意人抱啦~

男爵府

我就未生, 唔知, 但介口的嘢都有, 但我阿媽馱我時, 咩都食, 我就好易湊. 其實, 真係好睇bb架, 我有時覺得同食d咩嘢又好似唔係好大關係囖.

別墅

我奶奶話話要介凍的飲食, 因怕出世氣管唔好.
介辣, 怕出世後皮膚唔好.
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

大宅

我生倆個女都冇戒口,不過大女體質好弱,成日病!佢可以感冒到4個月都唔清,但BB果時好好湊,現在就變到激死我!因好多人縱佢。我細女極之好湊,咩都食,不過希望唔好多個家姐啦
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至