意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 68|主題: 127768

家務通

大宅

國民生產總值:3279

家務通

請問有冇mama用過家務通請本地家務助理?? 質素OK嗎??

我BB出年一月尾出世,想請個本地家務助理做頭兩個月先, 主要做清潔,洗燙,買餸煑飯, BB我會自己睇番, 我想佢隔日嚟, 每次留6個鐘度, 你吔覺得夠唔夠呀? $3000 - $3500 OK嗎?

最後, 我的情况應該幾時開始揾呢?而家好似早咗D!!

大宅

國民生產總值:2624

Re: 家務通

我妹妹都是一月生,她已找了同叫她現在一星期上來一次。

大宅

國民生產總值:3916

我而家都係請家務通d呀姐上來, 不過係以每鐘50計, 佢地好似鐘意用鐘頭計, 話吸引d ! 其實d家務助理做野好快手, 兩至三個鐘都做到好多野, 起碼不用放個工人在屋企禁煩 !

該用戶已被刪除

複式洋房

國民生產總值:294

我知要另外買的, 以前我買過 Hang XX Bank 大約幾百元一年, 可轉名的.你可問下.

民房

國民生產總值:39

有呀有呀~我有用過呀~我請呢賓賓之前就請左果呀姐幫我手~果時請$50一個鐘~一日做5個鐘,一星期3-4日..都成3千幾4千呀~果時就係因為覺得太貴所以唔用啦..但係果呀姐真係好好呀~煮野又好食..樣樣野都好好,又錫小朋友...
後黎我知佢而家早做一份,想搵番我地做下晝..但而家請左工人用唔到啦~
請家務通好快架咋..唔使好耐~

大宅

國民生產總值:1713

大家可以打 "2317-4567" 問下又或上網睇下

http://ldh.erb.org/
開心每一天

大宅

國民生產總值:3279

sincee

請問你呢位阿姐做開邊區?? 做下晝我OK喎!!

別墅

國民生產總值:611

sincee,

I also want to know your 呀姐 work for which district. I also need a part-time maid.

Thanks

大宅

國民生產總值:2989

醒目開學勳章

我之前都經過家務通請過,但工人質素麻麻地.第一次就做得快.之後同樣既工作做耐左,我補錢比返佢.跟住佢同樣既工作又越做越慢(因為有錢補).而且個工人唔係太有禮貌.所以最後我都唔再用佢.而家個鐘點都係朋友介紹.

民房

國民生產總值:39

但我要問下佢先呀~因為佢多數做熟人.. 我幫你問下佢

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.