跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 到幾大先可以食雪糕架?

~ bb 到幾大先可以食雪糕架? ~

我的朋友一歲便 bb 仔仔食雪糕, 重話佢好鍾意食添. 一歲生日蛋糕也買了雪糕蛋糕, 佢話 bb 食得好開心. 不過雪糕又唔係有益的食物, 甘應該幾大比 bb 食才好呢?

Joycelyn

複式洋房

Re: bb 到幾大先可以食雪糕架?

Joycelyn:

我老公尋晚比左幾啖雪糕bb食,佢好鍾意食呀!
比遲d都大叫...前幾日bb唔食野果陣,
有朋友叫我比雪糕bb食,因為雪糕用牛奶做有營養喎...
但我就覺得有太多糖唔係咁好 ?-(
我諗比原味乳酪會好d :wink:

火火

大宅

joyce

我不見意小朋友太早吃雪糕,因為雪糕裡是好容易滋生微生菌,好易會肚痛~~小琳果時我都1歲8,9個月先比佢吃,雖然小朋友好喜歡,但妳都想她健康的是嗎!
其次也相倣, 就是要愛人如己。 馬太22:39如果人人都愛人如己, 包括不同階級、不同國籍, 不同理念的人,事事為人設想, 咁尼個世界會唔會少左好多不必要既紛爭, 甚至戰爭呢...

大宅

~火火~ 寫道:
Joycelyn:

我老公尋晚比左幾啖雪糕bb食,佢好鍾意食呀!
比遲d都大叫...前幾日bb唔食野果陣,
有朋友叫我比雪糕bb食,因為雪糕用牛奶做有營養喎...
但我就覺得有太多糖唔係咁好 ?-(
我諗比原味乳酪會好d :wink:

火火

~火火~:

我因為前日食朱古力雪條雪糕, 比了一啖欣廷 '奶' , 見佢好鍾意食咪打出來問

大宅

喬頭媽媽 寫道:
joyce

我不見意小朋友太早吃雪糕,因為雪糕裡是好容易滋生微生菌,好易會肚痛~~小琳果時我都1歲8,9個月先比佢吃,雖然小朋友好喜歡,但妳都想她健康的是嗎!

喬頭媽媽:

o甘又係喎, 雪糕同沙律都可以有好多細菌啊.

Joycelyn

複式洋房

[quote]
Joycelyn 寫道:

~火火~:

我因為前日食朱古力雪條雪糕, 比了一啖欣廷 '奶' , 見佢好鍾意食咪打出來問

大宅

~火火~ 寫道:
Joycelyn :

又係喎~你唔講我都唔記得牛奶同乳酪要一歲先比得bb食
好在你提醒我咋
因為我老公好似上左引咁,今日又比支雪條鏗鏗"奶"左幾啖 等我鬧佢以後要me埋食先得

火火

~火火~:

我呢排都唔知點解成日食朱古力雪條雪糕.

係丫, 叫你老公呢埋食都好, 唔洗引 bb.

Joycelyn

大宅

我巳經叫左老公同老爺奶奶戒零食汽水, 以後屋企都唔會有呢d野, bb想食雪糕, 等佢大個自己去買啦, 哈哈 :lol:

首頁

尾頁

跳至