自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

BB出紅色一點點怎辨??

我個仔傷風咳食左十幾日西藥, 好番之後個背隻同身出紅色一點點好痕的, 而家後面好番D又輪到前面心口仔出. 已經飲過開奶茶, 竹借茅根水, 雪梨水等 (每兩日飲一種), 洗白白又已經用藥皂(好潤的). 都仲係眼種種, 快面一點點紅的, 佢又無發燒, 已經成個禮拜拉....點算??

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: BB出紅色一點點怎辨??

大宅

infosally:
咁你帯仔仔去睇醫生..咁醫生冇話係咩病呀??

別墅

有冇食過蛋白, 會唔會係食物敏感? 亦有可能係濕疹, 不過都係估估下, 都係睇下醫生穩陣D

知足知不足, 有為有不為

伯爵府

有幾個可能~
1) 藥/食物/奶粉(如有轉奶既話)敏感
2) 出濕疹
3) 出玫瑰疹

不過最好睇醫生~~

男爵府

好媽媽勳章

可能出"玫瑰疹"呀..快d去睇醫生啦
infosally 寫道:
我個仔傷風咳食左十幾日西藥, 好番之後個背隻同身出紅色一點點好痕的, 而家後面好番D又輪到前面心口仔出. 已經飲過開奶茶, 竹借茅根水, 雪梨水等 (每兩日飲一種), 洗白白又已經用藥皂(好潤的). 都仲係眼種種, 快面一點點紅的, 佢又無發燒, 已經成個禮拜拉....點算??

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

敏感

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我囡囡成腳都係紅粒粒,我以為佢係野咬,今日帶佢去睇醫生,因為囡囡連續病左3個星期,醫生話係一D過濾性病毒引起的,幾日後就會自己退,可以幫佢地搽D藥高
My Two Princess

洋房

我好肯定唔係玫瑰疹, 因為玫瑰疹佢出過, 會發燒的......
佢因為早前傷風咳食得太多藥, 而家好番傷風咳我又唔想出粒粒又帶佢睇醫生, 佢食藥都食左好耐, 唔知會唔會係因為早前食左甘耐藥有關呢? 我都無同佢轉過奶粉, 飲食一向習慣都無改變過....我抓晒頭唔知點解.....個仔又痕到抓頭抓頸......

洋房

PIG PIG
可都懷疑係病毒引致粒粒....
甘的個B有無發燒????

洋房

焯嵐幾大呀? 係唔係一個星期到就自已好? 我求先用片糖加BB油同佢沖涼, 好似無甘痕, 但係隻眼都仲係好種, 周圍都一點點紅的.....

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我媽話出疹係一對對呀...一粒粒唔係呀...仲有會痕囉

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

infosally 寫道:
PIG PIG
可都懷疑係病毒引致粒粒....
甘的個B有無發燒????

出之前有發燒呀!都算高燒,103度,燒左差不多3至4日,所以,醫生更加肯定係由病毒引起的...
你BB點呀?
My Two Princess

禁止訪問

大宅

我Alan都有呀? 唔知點解, d一粒粒紅點出晒o向佢對眼. 佢係間唔中有痕, 唔痛, 之前也無發燒

首頁

尾頁

跳至