意見反饋
義工

產前產後 今日: 18|主題: 241050

BB 係肚入面打c egg ?

大宅

國民生產總值:3451

好媽媽勳章

BB 係肚入面打c egg ?

請問有無bb係肚入面時候日日打c egg?
我個bb1日打幾次, 有問題嗎 ?

大宅

國民生產總值:1910

Re: BB 係肚入面打c egg ?

我個b都係呀, 一日三次架, 就係我食早午晚餐之後
不過我都想知有冇問題架?

伯爵府

國民生產總值:15505

加而晴媽媽 寫道:
請問有無bb係肚入面時候日日打c egg?
我個bb1日打幾次, 有問題嗎 ?

點解你又知道bb喺肚入面打c egg既? ?-(

民房

國民生產總值:76

我嗰囡囡都成日打個肚不停彈下彈下﹐ 醫生話唔使擔心﹐ 好正常嘅。

[url=Lilypie Baby Ticker]Lilypie Baby Ticker[/url]

大宅

國民生產總值:3451

好媽媽勳章

米奇BB :

打c egg既時候係好有節奏架, 平均1-2秒1下, 1下1下0甘, 但係唔會好大力, 都會維持幾分鐘至十幾分鐘, 之後自然會停. 問過姑娘, 話呢d係打c egg喎.

大宅

國民生產總值:2563

我個bb 都有打 c egg, 但只係間唔中啦! 所以無所謂啦 ! 其實 BB 打c egg 都係正常, 不用擔心呀 !

男爵府

國民生產總值:7021

醒目開學勳章 畀面勳章

我想問大家...阿b幾多w先會開始係裡面打c egg呀?!!!
我想快d feel倒阿b打c egg呀....!!(雖然我知有小小變態)

大宅

國民生產總值:3193

我問過e生,佢話bb可能學飲水、呼吸

男爵府

國民生產總值:7339

其實,係胎兒從23week開始,就會學習{吞嚥}

侯爵府

國民生產總值:22822

會架, 我bb最多一日試過打幾次c-egg, 不過我起初都驚成日打怕唔怕, 但係我問過醫生話無問題, 好多bb都會打. 其實有時雖然佢响入面打c-egg好似好得意咁, 但你諗吓大人打c-egg咁辛苦, bb响入面打你又幫佢唔到, 好慘咁...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.