意見反饋
義工

在職全職 今日: 5|主題: 46672

[在職媽媽] 一個部門半年走七個人, 點睇?

珍珠宮

國民生產總值:49465

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一個部門半年走七個人, 點睇?

我部門連埋阿姐都係得3個人, 但半年內就走咗7個人 (當然唔係個阿姐啦); 妳哋會有乜感覺?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

國民生產總值:7400

Re: 一個部門半年走七個人, 點睇?

我諗呢份工好受氣 , 不然在公司無物人重視這個部門 , 可有可無. 俾我遲早都走埋呢, 我會係NO. 8

我記得你好似曾說過呢工 YAUMATEI 喎
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

大宅

國民生產總值:1281

我以前公司都曾經試過半年內一個部門走左7個, 一定係難'梗'啦, 可能工作量太大, 或者受氣, 或者人事問題等等...

你公司係咩原因走咁多呢
~ Kayee & KK ~

複式洋房

國民生產總值:281

咁係咪個阿姐有問題呢?

別墅

國民生產總值:857

我之前間公司仲勁!一個月走4個,你話係咩事?
看得起肩膀,放得低重擔!大家活在快樂中 :-) 開心係成功0既開始 :cheeze:

伯爵府

國民生產總值:18112

我呢個位仲勁啦,半年走廿幾三十人

呢度好惡梗呀,個話事人同佢個妹又不知所謂,有咩唔鍾意就放張支票o係人"木台"面,第日唔使返

自由人就返五日,加班有錢有津貼,有雙糧有花紅,乜福利都有,唔係自己人就百無,同總公司爭取佢就一句話因為政策問題喎~~

我因為係總公司直接請,佢想郁我呀,所以依家好落力咁打我小報告囉。。。我點都要挨到拎埋產假呀 :-(

侯爵府

國民生產總值:20309

我之前間公司都係咁, 我都係其中走嘅一個, 好似之後仲陸續有人走, 請極人都只係做一兩日就走.

男爵府

國民生產總值:6259

間公司d人衰, 所以請d人咪做吾長囉, 無謂晒時間, 早走早著.

伯爵府

國民生產總值:18112

唉~~若然無負擔就係咯,依家又要擔心個 b 出世後會被佢借故炒我。。。 好愁呀
:-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.