跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位媽咪, 有冇唸過仲生唔生多個好?

而家個囝半歲喇, 有時都會唸下仲生唔生多個好 (因為自己本身係獨生女, 覺得一個人會比較悶d), 所以都想生多個, 等阿囝有多個伴, 但始終佢而家都係細, 如果咁快又唸住再生多個既話, 又擔心自己顧唔黎之餘, 都會好辛苦, 另一方面, 如果真係要等個囝懂性先再唸既話, 到時年紀大左, 唔知會唔會仲辛苦呢?

各位媽咪們, 你地會唔會都覺得生兩個會好d呢?

別墅

Re: 各位媽咪, 有冇唸過仲生唔生多個好?

我個仔都剛剛半歲,諗住到佢兩歲時就生個妹妹陪佢...

男爵府

有想過~~
結果都係唔想追多個住~~
等囡囡大先算呢 ~!
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

洋房

都有諗過架
但仔仔依家先6個月仲好需要人照顧
都係遲d先算

大宅

我都想生多個ga~上個星期都以為中了~點知食咋糊呀~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

別墅

wah!! jilljojo, 你咁快?? :lol: :lol: 咁你要加油!! 加油! :wink:
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

jilljojo

快咗啲喎! 我聽人講等大嗰個返學(2.5歲)就差唔多喇!
我都想呀, 一個囡好似好悶, 多個妹妹或弟弟有商有量嘛
該用戶已被刪除

大宅

我個女而家半歲, 我都想生多個, 不過係都等到佢兩歲左右先. 等佢第時大個兩個識得互相照顧. 但係...........我老公好似唔想生. 不過唔緊要啦. 都係遲 d 先算.

生多個我又驚冇而家咁好心機湊, 你地話會唔會呢?

Rosa

大宅

我本身好仲意小朋友, 之前諗希望起碼生2個先熱鬧, 但自從亞囝出左世後, 先知照顧亞囝真係要放好多心機同耐性先得,..就算生都起碼等佢2, 3歲先會諗, 因為而家生,,就會冷落個大既,,我覺得對佢好唔公平, 但到佢2, 3歲時, 自己年紀又大了, 真係慘,,,所以, 我呢一刻暫時都唔諗住生多個 :tongue:

公爵府

我都係等蝦仔大 d 先算, 最起碼 3 歲, 到時包激到我嘔血, 唔想生都未定
[/url]
該用戶已被刪除

公爵府

唉, 而家就話養得起o者, 到返中學, 大學果陣, 自己就知味道 ... 可能我個人計劃較為長遠, 唔駛理我架

其實我好鐘意 bb 架 .. 但如果生多一個, 我就唔可以返工, 少一份收入但要供樓, 經濟會有問題, 除非我中左六合彩, 我即刻生多一個, 哈 ~
[/url]

男爵府

我都有可能生多一個, kelly bb 一個會悶, 如果遇到問題, 兩個有商有量嗎!! 不過, 最快都要在兩年後, 因為覺得照顧kelly bb 已經用左我全部時間,第一個好著數,起碼無人分薄!
該用戶已被刪除

洋房

Will do that but have to wait till my bb is 2-3 years old.

大宅

heihei, 我同妳一樣 !
如果到4~50歲先中頭獎, 咁總生唔生啊 ?
Cherie&MoMo 寫道:
蝦仔媽,

係呀, 如果生多個真係未必可以返到工呀!! 湊仔真係好好好忙o架!!

我而家都係為o左未來生多個舖路, 所以好努力咁....買六合彩!!

大宅

我想咁快生,都係因為想趁呀婆婆仲後生,可以幫到我手湊呀~如果唔係,我實攪唔掂呀~
如果等到呀b 2-3歲,都始終未係好懂事,到時可能又會覺得弟弟/妹妹出世分薄了對佢ga愛...我覺得而家趁佢咩都未識時整返個,好似好d~
係唔係好奇怪ga想法呢...
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

唔生囉,一個夠數了.
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

複式洋房

起碼等銳林4歲,我先會諗,如果唔係佢會呷醋
哥哥Evan--2005年4月6日出世
細佬Oswin--2010年1月26日出世

首頁

尾頁

跳至