懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾多周先feel到胎動?

幾多周先feel到胎動? 我依+18周啦~~

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 幾多周先feel到胎動?

我依家23weeks都feel唔到胎動, 淨係feel到個肚裡面好似震震吓咁 我都想知胎動係點?同埋幾多周先feel到? ?-(
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

禁止訪問

男爵府

我22weeks開始feel到, 因為阿b仲細, 佢喺肚入面好似有d野liu下liu下, 宜家我38weeks, 佢宜家緊係拳打腳踢啦!

子爵府

我第一胎冇肚腩, 17週就feel到啦, 而家第二胎, 可能有d脂肪積聚, 而家18週都未feel到呀~~~ :-( :-( :-( :-(

子爵府

me too ~ 我22週, 都未feel到好勁, 都只係震震吓咋, 仲要好留心先feel到果隻~
sandy2008 寫道:
我依家23weeks都feel唔到胎動, 淨係feel到個肚裡面好似震震吓咁 我都想知胎動係點?同埋幾多周先feel到? ?-(

大宅

Usually 18 weeks when you can feel the movement. However, it will take you longer to notice or feel that when it's your first time pregnancy. I guess 20 weeks or so lar.
Yes, 肚裡面好似震震吓咁 is 胎動. The 胎動 will become more obvious soon.

大宅

我可能係第一胎, 等到22週至感覺到.
;-)

公爵府

我 16

複式洋房

我都16週啦,都未feel到,你地就好啦...........好羨慕呀 :lol:
[img align=right]http://img.mms.sohu.com/mms/1841/65/70065/p2.gif[/img]

別墅

我就17週後期咁上吓啦,不過當時就唔係好肯定的。至到18週中期之後,感覺就好肯定啦,就連老公摸住個肚都話有嘢彈吓彈吓。

洋房

我就20週~~~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我第一胎,14-15w時已經feel倒間唔中彈一0下咁....!16-7w時開始我老公and d 朋友放隻手係我肚面都已經可以feel倒佢郁....!!!依家我諗佢總之唔係sleeping,就無時無刻都會郁....唔知佢係咪有""活躍証""!!!!

男爵府

我第二胎, 16週時就已經摸到佢郁, 仲係要周圍走果隻, 我都懷疑佢有過度活躍症!

伯爵府

我18w已經feel倒,好似有條蟲仔喺度捐嚟捐去咁!

洋房

18w
真係好有蟲仔feel
媽媽我愛你…你生我出來辛苦你。

大宅

我都係18週幾feel到胎動.. (呢胎係第一胎)
但唔明顯同好細力, 要留心先feel 到
個感覺都幾得意.. 好似下腹有胃氣o甘, 突然的一下!

禁止訪問

別墅

17weeks 左右(我是第一胎), 似腸郁或有嘢在裡面彈彈吓.醫生話一般第一胎會在20weeks左右.
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」 (箴言22章6節)
My two gracious gifts from God:
Ivan & Nattie

大宅

4-5個左右啦﹗
有時會突然郁一下,感覺幾得意0架…

首頁

尾頁

跳至