意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 2|主題: 27093

煲搖柱粥, 我個仔唔食搖柱點算..

洋房

國民生產總值:495

煲搖柱粥, 我個仔唔食搖柱點算..

:-(

男爵府

國民生產總值:7665

Re: 煲搖柱粥, 我個仔唔食搖柱點算..

搖柱好野啖架...點解要吃搖柱粥?搖柱好難消化架...
你不如改用淮山粉,川貝粉肉碎粥啦.....
同佢咁細點食ja?我咁大個食完都會胃痛架~

禁止訪問

國民生產總值:4238

大宅

國民生產總值:1060

唔好比咁多瑤柱BB食呀, 原來瑤柱係有水銀架 (可能係海水污染啦), 另外, D人仲會滲過味精水等晒出來較果會好味D.

珍珠宮

國民生產總值:34820

我覺得瑤柱係大人食覺得甜架姐, 小朋友食其實冇咩大作用架, 有好多其他食物都比佢好既.

洋房

國民生產總值:495

多謝你地既意見, 我都係第一次煲比仔仔食架, 我係聽D人話幾好, 所以先試下煮....

大宅

國民生產總值:1397

搖柱無咩營養的,用瘦肉、魚等更有營養。

水晶宮

國民生產總值:65846

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我聽褓姆講 (一個好有經驗湊仔婆), 唔好比 bb 食太多搖柱, 因為搖柱係起痰的.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.