論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

(求救)收到JXG(財務公司)寄來的信.. 我應怎樣做?

今日收到JXG 寄來的信關於已炒bunbun借了錢. bun bun 做唔夠一個月已被炒(02/08/2005 到香港 & 30/08/2005被炒). 有沒有bk members 有我相同的遭遇. 我現在很驚! 我應怎樣做?

我要負責還錢嗎? 要上身嗎? 會唔會被上門追數? 請教路!

好驚!好驚!好驚!好驚!好驚!好驚!好驚!好驚!

大宅

Re: (求救)收到JXG(財務公司)寄來的信.. 我應怎樣做?

Just send them a copy of the termination letter, inform them the maid is not working for u anymore and tell them not to send letter to u anymore or else u will file this case with the police.

別墅

Re: (求救)收到JXG(財務公司)寄來的信.. 我應怎樣做?

LAWANDREW
唔洗驚, SEND番封入境處封信俾佢地就得, 佢地唔會再SEND信黎架LA, 亦唔會上門追數, 放心!

男爵府

你放心, 你照其他網友教你咁早就得, 因為d財務係唔知你個工人炒左, 所以就照追, 但搞清楚之後, 就唔會再搵你, 因為咁樣做, 佢地會被你投訴, 到時佢地仲煩呀.

民房

睇到你既經歷~我都驚驚呀~我果個都係賓賓呀~其實有咩方法唔俾佢借錢呀~所有passport同contract都係佢果度架..仲有佢有我信箱鎖匙~平時都係佢收信既..

別墅

sincee,
信箱鎖匙絕不可以俾工人keep, 好危險, 快d問你個工人拿番啦~

大宅

Agreed, 點解妳會俾佢信箱,唔得唔得!
剛勁嫂 寫道:
sincee,
信箱鎖匙絕不可以俾工人keep, 好危險, 快d問你個工人拿番啦~

民房

因為我成日都唔記得拎信架...有次成個月3都冇開信箱..之後就決定叫埋工人開左算啦..
不過我今晚會問佢拎番啦..費時有咩事就唔好啦..

首頁

尾頁

跳至