論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

姐姐剛到埗,得一件薄外套,駛唔駛買件外套俾佢呢?

333s  我通常會 將不要衫給她... 她變心,  損失可以少d.  發表於 11-11-26 17:55
Our anniversary[br]

男爵府

No need
如果你有唔要嘅舊褸咪比件佢
唔好樣樣見佢無就買/送比佢
你會後悔~~~

男爵府

回覆:小bon 的帖子

如果係海外工人,初來埗到我都會買一兩件外套俾佢,但如果係本地做開果d梗係唔駛啦

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

沒有額外準備了...
我姐姐放一兩次假,巳有同鄉送一大袋二手衫比佢了

333s  係呀, 大把善良雇主送給工人 (全新)  no problem  反正又不是我出錢.   hehe.  發表於 11-11-26 17:57

珍珠宮

vivienfong 發表於 11-11-26 13:45
如果係海外工人,初來埗到我都會買一兩件外套俾佢,但如果係本地做開果d梗係唔駛啦

...

I think it should be buy at least 1 clothes to her..
I think you'll feel very warm and friendly.

大宅

要.尤其係海外請番黎既,由于初到步,可能無足夠既衫保暖,咁就要為佢地準備.

但一般都係比自己著过既比佢地,好少會買新.

男爵府

回覆:需要買外套俾姐姐嗎?

我都買了一件羽絨俾姐姐。因為佢係第一次來香港,驚佢冷病重麻煩。

大宅

回覆:需要買外套俾姐姐嗎?

我家姐姐黎左三個月,做野都幾好,本來打算買件厚褸俾佢,但上星期有同鄉俾左袋二手衫佢,今個星期又有一大袋,我唔送了,慳返

大宅

會吖!剛買了二件給她,還有幾件長袖衫!我怕她病倒,傳染埋我個仔就屎啦!

侯爵府

BK Milk勳章

初到香港 我會買 因為我都怕姐姐凍親感冒仲麻煩呀 !

首頁

尾頁

跳至