樓市動向

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

碧堤買唔買得過 ????

碧堤買唔買得過 ????

男爵府

Re: 碧堤買唔買得過 ????

如果買黎退休住就幾好

複式洋房

點解 ???? ?-( ?-(

男爵府

因為唔駛煩交通既問題, 仔女大個唔駛驚校網唔好, 果度空氣好, 個海景好靚又望到青馬大橋, 真係唔錯架

複式洋房

我Check過小巴,巴士,村巴出荃灣只15分鐘.
出荃灣返學都ok啦 !!!

男爵府

係呀!15分鐘(車程)鴉嗎
每次等車都唔只15分鐘呢!
等到

複式洋房

好似有綠van (96, 96M)
巴士 (234A, 234B) .... 出荃灣
302綠Van 出葵芳
紅Van 出旺角 (不過係亡命小巴)

但除左交通, 重有comment 嗎??????

別墅

我住深井, 文通OK但當然不可以與荃灣比(仲有車出金鐘/灣仔).
要注意第3,4期有露台大單位(向珀麗灣/青馬)是西斜, 勁曬.

複式洋房

多謝意見 !!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

tsuntingma,
咁出青衣個d van仔呢,係咪都係要等好耐?
我都想搬入碧提,心大心細緊

複式洋房

應該得一架綠Van 308M出青衣,但好似唔係好密 ..

別墅

青衣車比葵芳的密.假日最多等2部車.

別墅

但您有個碧堤放??

引文:
(自讓)碧堤半島3期3座中高層750呎兩房海景有露台
全新,2006年初入伙, 有興趣 PM我.....

複式洋房

我買左個單位,但未決定住唔住, 所以問下各位意見..
原先我個topic係想問"碧堤住唔住得過"...
但又打左"碧堤買唔買得過" ..
真係有D short short 地.. :-(

男爵府

googoo
世事往往係好難捉摸,
當你唔急唔趕時,D青衣車會兜口兜面咁黎,
但當你急到X滾X瀨時,有車見到你都上唔倒(因滿座!)

子爵府

tsuntingma
世事往往如此。。。

咁村巴呢?我見有村巴出荃灣地鐵站嚄

別墅

我都住深井, 等我幫吓你!
出荃灣駁地鐵好方面, 有234B,234A,96M,53(234A及96M可密的) ,另96及302都會到市中心. 而碧堤繁忙時間仲有多架96M經地鐵的.
去青衣308M約八分鐘一班車.
去葵方302約五分鐘一班車(但常滿座)
去金鍾/灣仔962B早晚才有
另有紅色小巴去灣仔/佐敦
以我住深井三十多年, 現在的交通巳相當方便! 出荃灣只須十三四分鐘. 我試過由荃威(荃灣)去地鐵都要十五分鐘多, 因巴士路線多燈位及要上落客, 看似車程短, 但須時耐!
不過, 提外話, 碧堤間格好似麻麻喎! 價錢好貴呢!
:-P
一家三口大魔頭小霸王勞帝獸

子爵府

kiumom 寫道:
...不過, 提外話, 碧堤間格好似麻麻喎! 價錢好貴呢!
:-P

我睇過一期,新樓算係咁啦,44正正, 仲有8 成實用嚄,仲想點

複式洋房

我買左3期, 上次上過去睇現樓,因為有露台
所以個View好好 (全海,橋景), 間隔四正,lobby 好靚,
依家個單位如果賣到好價就賣,否則自往.

首頁

尾頁

跳至