心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有時真係頂唔順, 成 9個人住一間屋,好似透唔到氣!

想得開時當多d人熱鬧d, 但係有時真係煩到想死!仲要係成屋都係女人. 又apply唔到公屋因為人工超出,但係又沒$$租出面 d 樓..... 有時我都知點好, 係公司仲開心過係home.
就係因為呢d 問題,令到我成日個人的情緒起伏得好緊要,有埋怨,. 有時想想下真係想離婚........,或者一個人返啊媽度住, 得閒先返去睇個女.
:-D

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 有時真係頂唔順, 成 9個人住一間屋,好似透唔到氣!

男爵府

Re: 有時真係頂唔順, 成 9個人住一間屋,好似透唔到氣!

你個方法都試過,不過都沒用,可能間ROOM得4-5個街磚可以企係度,囡囡唔太願意留係ROOM度.

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

畀面勳章

嘩!咁多人,一人一句都會好嘈

男爵府

好得意GA, 如果成日都自己係ROOM, D人以為我發脾氣GA, 如果返到去唔出多聲或沒咩笑容,D人又會認為我係發脾氣GA, 一陣D 姑仔/奶奶就會用另一種方法話我知, "對面家人的新抱成日返到來成日唔出聲,黑口黑面"

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

好媽媽勳章

愛登士家庭
可吾可以講下邊9個人?間屋幾大?点住法?
(因為我無法想象到....) ?-(

水晶宮

愛登士家庭: 我都是7個人住一間屋, 現在放埋 bb 床我都係得4-5個街磚可以企係度, 我同囡囡都是在我地張床玩. 我salary 都是 over. 所以之前都無 apply 公屋, 但係我細姑奶越來越變態, 所以我返來公司找我老闆傾計, 好彩佢肯幫我做 underpay. 等我可以 apply公屋. 我會下個月申請. 你估你老闆肯唔肯幫你

男爵府

點同boss講? 會唔會有問題ga?

伯爵府

事實我都唔鍾意咁多人住埋同一間屋
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

沒GA,咪兩個人一間ROOM LOW, 人地唔知誤以為我HOME好大,係咪成千尺

複式洋房

愛登士家庭 寫道:
沒GA,咪兩個人一間ROOM LOW, 人地唔知誤以為我HOME好大,係咪成千尺
如果兩個人一間房, 咁都有成四間房喎, 咁間屋其實都幾大喎, 起碼出到廳都唔會冇定企, 以前我同老公呀仔未般的時候都係同奶奶住(當時老爺仲係度)再加一個大伯&一個叔仔合共七個人只有兩間房, 奶奶做廳長, 所以如果我出廳睇電視只會坐係定一個位至於sofa幾乎係冇咩坐, 因為我叔仔會一個人坐晒(個坐姿又唔檢點), 通常佢係屋企我都會入房. 不過我提議你如果可以就般開住會開心d,

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

人多真係好煩,仲要女人多仲煩。
如果帶埋女女去媽咪屋企住,每星期住一至二日,抖一抖氣,你媽咪比吾比丫。

水晶宮

我有時都返亞媽度訓.

我果日同老闆講話可唔以雙糧唔經戶口出, 跟住佢問我點解, 我就話俾佢知想申請公屋, 因為始終住村遠, 佢將來讀書做功課唔方便. 之後佢話要度度, 然後佢一小時後叫我, 話唔可以, 因為其他同事有得出, 淨你唔出好礙眼. 跟住就問我 apply limit, 同 a/c 左度右度, 所以將 over 做 underpay

大宅

咁多人一齊住,真係煩到嘔~~~~難怪你唔想返家。
如果每日返到屋企都困住係間房度都唔係辦法,人都顛(況且返到屋企就入房真係會被人係背後話發脾氣...唔做野等等說話)始終同住個d都係你老公個邊人嘛。
我都好希望你快d申請到公屋,有自己家庭。

別墅

愛登士家庭

九口之家未算勁,我個part time妹妹,同住有太99,老公&囡,62&99,姑仔3個,叔仔3個,老公舅父,廁所又要爭,唔夠一年頂唔順要搬走!
有能力當然搬是上策‥

伯爵府

好媽媽勳章

我之前都係7個人一齊住架, 平時都冇乜野既, 你一句我一句, 都幾開心架~~ 係厠所麻煩d, 得一個, 朝早同夜晚好繁忙, 一個用完即刻到第二個, 而家搬左出去同男朋友住, 空間大左好多, 但家務都做多左好多, 以前個個分擔d輕鬆d. 有時得一個人係屋企, 都會覺得好靜同有d悶架.....

子爵府

好媽媽勳章

如果自己有間房...可以放多d時間係間房做自己既野...再唔係既平平地租間屋住都得架...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

我都想知自己係咪真係有一日可以搬出去,不過都沒係0%ga 啦. 事關$$係最大問題. 因此我老公讀緊書,要成十幾萬, 又要供養父母, 女出年又要讀書, 家用亦都要照交,所以我都唔知可以點好啦.好多問題係我自己解決唔到,但又將我困左係裡面,走唔到. :-( :-( 好辛苦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題