意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 30|主題: 133710

有無人用過日本tiger 出既真空煲, 好唔好 ???

禁止訪問

國民生產總值:6433

有無人用過日本tiger 出既真空煲, 好唔好 ???

子爵府

國民生產總值:13015

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 有無人用過日本tiger 出既真空煲, 好唔好 ???

真空煲同壓力煲唔同,壓力煲煲出尼好味好多,市面有幾隻大牌子壓力煲都好好用,但個人應為lagostina唔值咁貴,其他牌子公效同佢一樣,但鋼水比它好,你試下去專櫃拿一隻fissler及lagostina比較下呀!係台灣及加拿大,美國lagostina都有類似水貨放賣,價錢平hk一半有多,永安月尾特福做特價有一set $1198都好抵用我都用梗,不過下次我一定買fissler,因鋼水靚好多

click here

複式洋房

國民生產總值:130

Re: 有無人用過日本tiger 出既真空煲, 好唔好 ???

Agree! 我用緊 Fissler 好好用, 我亞媽都係比較過各大牌子覺得 Fissler 最好.

子爵府

hktrial 寫道:
Agree! 我用緊 Fissler 好好用, 我亞媽都係比較過各大牌子覺得 Fissler 最好.

我好後悔當初冇選擇fissler高壓煲 :-( :-( :-(
但特福一樣好好用,但鋼水冇fissler咁靚,用2至3次煲內巳微黃,成日要用砂粉(散),fissler真係好易清洗,又唔洗用砂粉散都成日keep住咁靚!

唉!人地唔知仲以為我做妹呀!我好鐘意買廚具,買衫都唔捨得 :-( 但用左fissler之後真係中晒毒咁,去親廚具部就埋去欣賞下佢d煲同pan

別墅

國民生產總值:736

我用緊本tiger 出既真空煲,專係煲湯,都唔錯呀
:-)

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

我用緊Kern, 如果唔太揀擇, 呢個牌子都用得過。
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

mclam 寫道:

係呀!我見都好多人用kern,佢個價錢好合理

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

穎穎媽咪 寫道:
[quote]
mclam 寫道:

係呀!我見都好多人用kern,佢個價錢好合理[/quote]

因為我從來都未用過高速煲架, 我見朋友用開呢個牌子, 我覺得唔係太貴, 咪試下用囉, 開頭我老公話好危險, 佢唔贊成買架, 家陣佢仲用得多過我!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

mclam 寫道:
[quote]
穎穎媽咪 寫道:
[quote]
mclam 寫道:

係呀!我見都好多人用kern,佢個價錢好合理[/quote]

因為我從來都未用過高速煲架, 我見朋友用開呢個牌子, 我覺得唔係太貴, 咪試下用囉, 開頭我老公話好危險, 佢唔贊成買架, 家陣佢仲用得多過我!! [/quote]

係呀!其實隻隻合規格既壓力煲都好好用,只係選擇物料同合理價錢,用左壓力煲後個個月我慳成百幾蚊煤氣呀

子爵府

國民生產總值:11594

畀面勳章

我用緊Lagostina高速煲,鑊真係好用,慳時間和煤氣,仲唔駛點擦

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.