跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Xmas Party Function Room

咁多位報左名既媽咪, 而家有個決擇要大家幫手決定既.

而家暫時我地有 68 大 38 bb(3歲以下) 3 小朋友 (3 歲以上)

我地本來就 book 左間細既 function room, 擺 buffet 既
話可以擺到 8 張圓枱, 咁而家黎睇好似就細左 d

酒店方面就有另一間 function room, 係大好多既, (仲好似
有兩間房, 可以用黎做換片房 & 餵奶房 *to be confirmed)
可以容納 130 人, 而家呢間 function room 亦都 available, 不過 hotel 要我地有 100 人先得. (bb or 3 歲以下唔計喎)

咁而家我地因為超過左 60 人, 咁係應該每人 $98+10% (around $110)既...

如果以而家 70 人計去租 100 人既房, 咁每人就要俾
($98*100)+10%/70 咁每人就要 around $160, 如果
有多 d 人參加就可以更平.

大家覺得點呢 ?

不過一陣我同 mc 仲有 stella 都會去睇下個場先, 到時再
同大家報告下.

別墅

Re: Xmas Party Function Room

mchan89:

唔知你o地有冇時間去睇埋 stella727ng 提議個間酒樓(百年漁港 - 九龍行一樓全層)o既環境同裝修呢? 我地可以多一個後備場地.

大宅

同意,多一個後備場地都好,睇下邊個地方適合又化算,其實食乜都無所謂,大家都唔會太志在食d乜野。

大宅

mchan89 , mc, stella,
辛苦你地了,真係多謝你地為我地既努力安排

大宅

mchan89,
想問下個function room可放到8張圓枱,係咪12人o既枱啊?如果係o既話,即係都可以坐到96人喎!係咪呢?不過等你睇完先知!係啊!真係麻煩晒你同埋mc仲有stella,出心出力,辛苦晒啊!

男爵府

好媽媽勳章

QutieBaby
係呀, 細 function room 只可以放到 8 張圓枱, 同埋地方細
過大個個好多.

而我地而家已經有 70大 37 bb 5小, 一共 112 人, 而我地
既 bb 又大部份會佔一個位, 所以個到太窄啦.

男爵府

好媽媽勳章

ah_wa,
我地頭先淨係去左酒店個度睇咋, 因為我地個個都帶住 bb,
唔係咁方便周圍去, 而且時間唔係好多, 唔想帶 bb 出去咁
耐.
又或者你會唔會住/返工近個頭呀 ?? 如果近麻煩你去 look
一 look 呀 !

大宅

各位,
今日已到酒店視察環境,除大廳可供各位活動外,酒店亦備有3間房間可供作換片室及餵哺室之用,我們拍下以下照片供大家參考:

[size=small]

Receiption位置

其中一間可供用作換片/餵哺室的房間

大宅

噢!你地真係太好啦,tank q ~

大宅

後補資料 : -

1. 酒店大堂有兩部

男爵府

好媽媽勳章

後補資料 : -

1. 酒店大堂有兩部

別墅

mchan89 , mc, stella:

好多謝你地為我地做o左禁多o野!! 辛苦晒!!

我o地宜家是否 book o左大個間 Function Room呢?
至於每人價錢, 是否應該更改為 $160/$170, 多o左就用o黎買禮物!! (因要過數俾你)

我住同返工都唔近個頭呀, 所以幫唔到手.

大宅

我諗要通知所有參加
我要學習做會笑的媽媽

大宅

ah_wa,
有關您嘅價錢建議 = 要待mchan89回覆您呀!!
嘻嘻!!您唔方便去睇場唔緊要架!不如Party當日幫手做司儀啦! :mrgreen:

ah_wa 寫道:

好多謝你地為我地做o左禁多o野!! 辛苦晒!!

我o地宜家是否 book o左大個間 Function Room呢?
至於每人價錢, 是否應該更改為 $160/$170, 多o左就用o黎買禮物!!
(因要過數俾你)

我住同返工都唔近個頭呀, 所以幫唔到手.

大宅

MrsCLee,
價錢方面都係要等mchan89回覆大家
關於時間方面,如果加長時間,價錢可能會相應增加 (不過可再嘗試查詢);另setup方面,每張圓檯可 set 少 4張椅, 方便我地擺車仔,但長檯佢哋就提供唔到.

[quote]
MrsCLee 寫道:
我諗要通知所有參加

男爵府

好媽媽勳章

ah_wa, mc_20044 呢個提議好呀, 不如一於你做司儀啦.

大宅

ah_wa,
如果您肯幫手,真係萬二分感激

mchan89 寫道:
ah_wa, mc_20044 呢個提議好呀, 不如一於你做司儀啦.

別墅

mchan89, mc_20044:

唔好意思, 我o係一個比較沈靜o既人, 唔適合做司儀工作.
我只適合做d比o下意見/粗重o既工作, 睇o下到時有冇粗重工作可以幫手啦!!

mc_20044 寫道:
ah_wa,
如果您肯幫手,真係萬二分感激

[quote]
mchan89 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至