嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Help!!!出世5日,BB面黃,點算

出世5日,BB面黃,e生話要照燈,點算!!!

禁止訪問

Re: Help!!!出世5日,BB面黃,點算

大宅

你個bb面黃d度數係咪over14度呢 不過醫生話要照咪照囉,始終會好d架. 唔駛太擔心啦. :-P

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

唔好太担心~~~冇事!冇事!妳係咪餵人奶架?初乳可幫佢除黃,可問e生黃度數高唔高?我女初生頭幾日度數亦踏界要照幾日等報告。可响朝早晒吓
http://baby.popart.hk/template/index.php

我女2001年1月8日QE出世  

複式洋房

唔使咁擔心!! 我bb出世後都照左成個禮拜燈, 不過我就要多付成萬蚊, 因為我住私家醫院, 我bb而家都好健康!!

複式洋房

好多BB都有架, 放心啦! 食人奶/奶粉會轉好架啦!

大宅

好多bb係出世無耐就會有黃....d姑娘話正常呀....飲人奶好快無ga.....

別墅

don't worry la. bb will be fine. 我個仔都照左3日2夜, 未"朴頭"醫生都已經話lee個甘黃一定要上房啦 ! 我當時都好擔心(佢都好高), d眼淚就留出來....之後見到好似曬太陽甘楝起隻腳就覺得好攪笑. 你仲可以趁佢照燈好好休息下. 佢臍帶仲會lut得快好多架...

大宅

don't worry la 因為我囝都在出世5日醫生話佢面黃, 但醫生說黃種人bb會在笫五,六日是最黃. 所以醫生話過多3日再看, 才決定是否照燈 .

但你醫生是否一定要bb照燈

伯爵府

好媽媽勳章

人奶b退黃, 比奶粉b會慢少少, 不過都唔洗怕, 只要你努力feed人奶比佢, 令佢有足夠既尿排出黎, 膽紅素都會排得快d, 咁就會退黃架啦, 4 hours at least一條濕片

伯爵府

晒太陽, 不過唔好中午時間, 會有幫助

洋房

如果佢肯飲水,俾佢飲多D,咁D黃會清得快D。晒太陽都好好,其紫外光同曬燈一樣。

水晶宮

2020勳章

初生bb面黃要照燈, 好正常, 唔洗咁擔心. BB好返會出院.

珍珠宮

好多bb出世都有黃架, 好平常既, 我囝仔都照左幾日燈, 仲遲過我一日出院, 幾掛住佢呀, 而家過左就係一個memory囉.

首頁

尾頁

跳至