親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

本來我係參加縱X遊去Alpenasia住2 晚 + 2 晚首爾 , 點知佢話book唔到2晚Alpenasia hotel所以 開唔成, 叫我轉團, 我即時找到永X去High One 2 晚+ 2 晚首爾, 重要即時confirm同坐CX , 所以轉咗去永X, 不過唔知High one 適唔適合小朋友玩, 因為佢冇water park, 但唔知有冇溫泉?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

High One 唔覺有溫泉, 玩下雪, 上山頂睇下風景都OK既

大宅

回覆 kitbebe 的帖子

有溫泉就好la, 不過都ok呀,我都係想同小朋友玩吓雪, 自己滑吓雪jer

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

high one d雪幾厚同多, 不過滑雪道幾斜, 太細既小朋友除非你自己都識滑雪可以睇住佢地, 如果唔係上左山, 你自己都顧唔掂自己, 咁就幾麻煩.

high one 有滑水泡, 呢d會啱小朋友玩多d.

大宅

回覆 WChan 的帖子

好彩你通知我咋, 唔該哂. 小朋友有得玩水泡應該都夠好開心, 不過我要話俾我老公同姐夫知, 因為我諗佢地會上山玩.

水晶宮

BiBi100 發表於 11-11-28 13:32

好彩你通知我咋, 唔該哂. 小朋友有得玩水泡應該都夠好開心, 不過我要話俾我老公同姐夫 ...

坦白講小朋友學滑雪可能快過大人, 佢地輕d同埋吸收快d, 可能會滑得好掂都唔定.

我地去既時候我囡囡8歲, 佢學得快好多, 我同我老公就唔多掂, 上到去雪山, 我望返落去真係驚架, 但死啦又無車落返去, 一定要自己滑落去, 唯有頂硬上. 有時同個女都失散架, 因為我同老公成人跌低, 我個囡滑得快過我地, 所以叫佢唔見我地要停低等. 有時我地又唔識轉彎, 想去返個囡果邊又去唔到, 總之就超攪笑(可能我地無咩運動細胞).

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔怕喎, 你如果跟團, 領隊會話你知哪些地方安全, 適合小朋友玩

男爵府

kitbebe 發表於 11-11-28 14:47
唔怕喎, 你如果跟團, 領隊會話你知哪些地方安全, 適合小朋友玩
係呀, 導遊會教你架... 我地個時都係最低既地方玩, 又撞正大風雪, 無得坐吊車, 無去高地....
你睇下有無雪 dull 玩...

大宅

其實阿仔得4歲, 我諗住俾佢試滑吓, 唔會上山lu, 我係日本見過有D專俾細小朋友玩嘅滑雪鞋, 同大人個D好唔同, 著自己鞋跟住套落去就ok, 如果High One 有就好la.

男爵府

BiBi100 發表於 11-11-29 08:51

其實阿仔得4歲, 我諗住俾佢試滑吓, 唔會上山lu, 我係日本見過有D專俾細小朋友玩嘅滑雪 ...
有呀, 好易著架, 一甩左扣番入去就得, 我細囡個時 5 yrs 都玩到, 仲係玩得至叻嗰個呀....

水晶宮

kitbebe 發表於 11-11-28 14:47

high one 好似全部都要坐吊車, 就算 beginner 果條都要.

最安全就係玩滑水泡.

男爵府

回覆:有冇人去過High One 滑雪場呀? 唔知適唔適合小朋友玩?

H1啲人話雪道太小,多年靑人玩,幾年前有港人小朋友撞死左,我唔會考慮呢個場,其實今年我又係去韓國玩,我都睇緊呀。

瑪瑙宮

果個小朋友係自己走去高級雪道玩, 先會發生意外, 唔識滑雪真係唔好亂黎我記得有吊車坐上山頂睇風景食野, 係任何人都可以坐的, 不需要有滑雪裝備都可以架, 問清楚導遊, 以免發生危險

WChan  係, 有一條觀光吊車上頂.  其余既吊車都係上去滑雪.  發表於 11-11-29 20:05

大宅

本來想去阿柏斯, 但成唔到團, 所以先去呢道, 不過我諗都ok嘅, 唔好去D危險雪道, 玩吓水泡都ok.

男爵府

high one - very good experience.
my son 8- 9 years old, can go down from the top, with his dad.
has a 雪道 for beginner near the top of the mount, has a small-scale lift to transfer you up after ski down

大宅

回覆 ALAL 的帖子

好期待, 快D到星期五就好la. 阿仔實好開心.

首頁

尾頁

跳至