婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

有子宮肌瘤, 但又想生bb

我有一個約9x8x6的子宮肌瘤, 因此m特別多, 仲致嚴重貧血, 醫生提意我做手術割, 但要有心理準備可能要成個子宮割, 但我自己未生過bb, 而又想要bb, 所以而家有打算唔理個瘤住, 照生bb先, 之後再割個瘤, 唔知有無有經驗的朋友可以比d意見?

(補充一下, 我而家有打鐵針同食鐵丸醫貧血)

大宅

畀面勳章

Re: 有子宮肌瘤, 但又想生bb

通常醫生會勸喻趁個瘤size不太大時便要趕快懷孕,或先割瘤後才懷孕,照現在來看,醫生必定會叫你先割後懷孕,因瘤size已不小,已經影響到你m特別多,而且還嚴重貧血,我想你都是先做手術割瘤,然後養好身子後才懷孕,這麼對你和bb也會好一點.不過你現在食緊鐡血丸和打鐡血針,不知適合懷孕與否,還是諮詢醫生的意見吧!

珍珠宮

你個瘤真係好大!!
我有bb之前個瘤得3cm,有左之後大到有10cm!!
你個本身已經有9cm,有左的話變得仲大!!
你知唔知位置係邊,如果係子宮入面,可能會難有bb,or有可能小產/宮外孕架,問清楚醫生生bb有咩危險性先啦!!
你有嚴重貧血有bb可能都有問題wor!
或者睇多個醫生問下!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

2020勳章 畀面勳章

hoyohome :請問子宮肌瘤是怎形成? 你點發現有, 身體有乜野唔妥?會否感覺痛架, 你是否照照音波先知,

首頁

尾頁

跳至