意見反饋
義工

產前產後 今日: 20|主題: 241063

是否要烚定奶樽奶咀 ???

複式洋房

國民生產總值:115

是否要烚定奶樽奶咀 ???

BB 11月中出世, 是否要預先烚定奶咀, 等 D 膠軟 D ? 噤要烚幾多次呀.....

男爵府

國民生產總值:5053

Re: 是否要烚定奶樽奶咀 ???

如果是矽膠(透明),不用早烚,但如是橡膠(黃色),則可烚幾次

伯爵府

國民生產總值:16730

fungqueenie 寫道:
BB 11月中出世, 是否要預先烚定奶咀, 等 D 膠軟 D ? 噤要烚幾多次呀.....

係呀, 得閒就烚下啦, 奶咀幾次啦, 奶樽都要烚1-2次, 消毒下.
星期五是無飯主婦日

侯爵府

國民生產總值:22822

我11月頭預產期, 而家耐唔時都烚吓奶樽+奶咀啦, 一來想d奶咀軟d, 二來可以等個工人熟習吓點烚.

男爵府

國民生產總值:8457

我都係11月頭預產期呀! 想問吓咁你每次烚完奶樽之後係咪由得啲樽繼續放係個煲入面, 下次再烚過, 定係每次烚完之後要攞晒啲樽出黎, 下次烚之前又洗過? (但係啲樽都未用, 淨係想烚完個奶咀)

minimon 寫道:
我11月頭預產期, 而家耐唔時都烚吓奶樽+奶咀啦, 一來想d奶咀軟d, 二來可以等個工人熟習吓點烚.

侯爵府

國民生產總值:22822

fsy,

我有個大膠盒係用黎裝住d奶樽, 咁每次烚完, 我就會放落個盒到再擺响雪櫃. 雖然係未用過, 不過我次次都係由頭嘅程序再烚, 即係用cleanser洗完再烚. (奶樽+奶咀)

fsy 寫道:
我都係11月頭預產期呀! 想問吓咁你每次烚完奶樽之後係咪由得啲樽繼續放係個煲入面, 下次再烚過, 定係每次烚完之後要攞晒啲樽出黎, 下次烚之前又洗過? (但係啲樽都未用, 淨係想烚完個奶咀)

大宅

國民生產總值:2399

更係要烚啦,因為係醫院用個d好軟架,如果你唔烚的話會好硬架,到時bb唔"行"用咪煩囉.

你只要每日用10 - 15分鐘烚就得架啦,烚完之後用個盒放好佢就ok. :mrgreen:

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.