意見反饋
義工
跳至
[2005年] 05年3月媽媽會-10月29號(幫臭B剃頭之下集大結局)入黎呢到傾啦

大宅

國民生產總值:4693

05年3月媽媽會-10月29號(幫臭B剃頭之下集大結局)入黎呢到傾啦

如題

我冇幫佢剃頭髮啊~但個個朋友都話剃左佢好D...其實點解要剃? 有咩好呀!!
我都想幫Hugo剃頭髮, 但又怕刮親佢喎~

大宅

國民生產總值:1464

Re: 05年3月媽媽會-10月28號(有冇幫臭B剃頭髮?)入黎呢到傾啦

我都好想搵師傅幫囡囡剃頭髮呀!因為原本係想囡囡滿月的時間剃,但係o個時囡囡太細又唔捨得喎!所以咪到依家都未剃囉,人o地話搵上海師傅幫bb剃頭好d喎!

水晶宮

國民生產總值:65823

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 05年3月媽媽會-10月28號(有冇幫臭B剃頭髮?)入黎呢到傾啦

我亞仔是提早做滿月儀式及擺滿月酒的, 當時只得3星期大, 果時, 我請人上來我家幫亞仔剃頭, 並做了一對文武 (胎毛)筆.........

是因為, 我 D 朋友話我亞仔出世時, 已經有很多很多頭髮, 同埋佢地話 BB 一定會換髮的 (即係要甩晒之後再生), 如果甩晒就好浪費, 所以, 成日勸及叫我一定要幫亞仔做胎毛筆, 所以, 咪做左呀!!!!

果時 D 頭髮多到... 做了一對中號既胎毛筆, 還餘下一包仔既頭髮比返我地留念

14日大的 Karl仔

剃晒頭髮後的 Karl仔

大宅

國民生產總值:1333

早晨 報左到先 :-P :-P 再溫書嗄

香 港 天 文 台 在 10 月 28 日 上 午 10 時 02 分 發 出 之 最 新 天 氣 報 告

上 午 10 時 天 文 台 錄 得 氣 溫 26 度 , 相 對 濕 度 百 分 之 78 。 過 去 一 小 時 , 京 士 柏 錄 得 的 平 均 紫 外 線 指 數 是 3 , 強 度 屬 於 中 等 。

本 港 其 他 地 區 的 氣 溫 :

京 士 柏 27 度 ,
黃 竹 坑 27 度 ,
打 鼓 嶺 27 度 ,
流 浮 山 28 度 ,
大 埔 27 度 ,
沙 田 27 度 ,
屯 門 28 度 ,
將 軍 澳 27 度 ,
西 貢 27 度 ,
長 洲 28 度 ,

細媽

大宅

Kikokikovenus 寫道:

你就好啦~休息一天! 我都好想呀!! :tongue:

知你妒忌我
細媽

大宅

gillianchan 寫道:
evalauwm~

咁o岩既,我今日同老公都放假呀!一星期得尼一日,真係要好好珍惜
我老公係髮型師,我就幫阿爸看鋪架!所以可以選同老公同一日放假,可以一齊帶囡囡去玩,咁你呢?做乜工作架?有得同老公出去玩呢嗎?

齊齊放假好開心
我係計數姥 所以月頭埋數就忙到嘔
同老公出去玩?!梗係無啦,佢唔使做咩!
放假本來係幫公公婆婆搬屋,不過4人裝修佬做到今朝都未做好,交唔到個場,攪到印印姨姨去唔到做清潔,咪同左姨姨去換身份証羅 :wink: :wink:
細媽

大宅

國民生產總值:2869

2019新春慶豚圓

好多人羨慕小淳咁多頭髮,但係其實佢

大宅

gillianchan 寫道:
evalauwm~

嘩!你唔駛引晒我成段'原文'咁長呀?
果部'BB讀心機'係'圖示'架!有QQ既BB圖片,當BB喊時,將'讀心機'放近BB,按制進行測試,燈就會不停閃,停在'適當'的圖片位置,如:悶,餓,不舒服,不明原因....
價錢幾多我就唔記得lu,如果有人去日本,記住幫我地去問下喇!

浚浚~真係幾叻喎!咁細個就識'安慰'哥哥! 我都想睇下果5張相喎!

5張相等我load到出黎一定放上黎俾你睇 :-P :-P 不過要俾d時間我
細媽

大宅

Kikokikovenus 寫道:
如題

我冇幫佢剃頭髮啊~但個個朋友都話剃左佢好D...其實點解要剃? 有咩好呀!!
我都想幫Hugo剃頭髮, 但又怕刮親佢喎~

我都無同佢地剃頭,之前睇過d文章講,如果剃傷左d頭皮,會影響第時頭髮生長,我驚個仔第時變"辣呢",所以無剃頭
細媽

大宅

szeszes 寫道:
我亞仔是提早做滿月儀式及擺滿月酒的, 當時只得3星期大, 果時, 我請人上來我家幫亞仔剃頭, 並做了一對文武 (胎毛)筆.........

是因為, 我 D 朋友話我亞仔出世時, 已經有很多很多頭髮, 同埋佢地話 BB 一定會換髮的 (即係要甩晒之後再生), 如果甩晒就好浪費, 所以, 成日勸及叫我一定要幫亞仔做胎毛筆, 所以, 咪做左呀!!!!

果時 D 頭髮多到... 做了一對中號既胎毛筆, 還餘下一包仔既頭髮比返我地留念

14日大的 Karl仔

剃晒頭髮後的 Karl仔

借問聲幾多$$呀 我記得之前問過都好鬼貴下
細媽

大宅

[quote]
FloliMom 寫道:
好多人羨慕小淳咁多頭髮,但係其實佢
細媽

大宅

2019新春慶豚圓

哦,繼續努力囉 ! 我都想繼續努力整返條king喎

大宅

FloliMom,
吖...咪咁串喎! 我都好恨有條Q....:tongue:
大家都努力啦!

大宅

FloliMom,

話時話吖...阿淳貴人真係好多頭髮啊...你陀佢果時食D乜, 令佢有咁多頭髮

Hugo媽

大宅

evalauwm 寫道:
知你妒忌我

:tongue: :tongue: :tongue:

Hugo媽

大宅

FloliMom 寫道:
哦,繼續努力囉 ! 我都想繼續努力整返條king喎

Oh, Sorry!
呢方面我已經退左休架啦
細媽

男爵府

國民生產總值:7077

hello,

我都好想join 你地一齊傾呀, 我囡囡係早產, 仲係早左好多, 本來預產期係 6月, 但係佢 3月就出左世, 雖然佢會比你地d bb 既發展慢好多 (e生話 2歲之前都要當佢係 6月先出世wor), 好似佢先arm arm 識反身, 完全未坐到架....
但係佢始終都係 3月出世, 咁第日如果可以一齊攪生日會會開心好多lor.
唔知你地介唔介意我join 埋你地傾呢??

大宅

國民生產總值:4719

eeetse,

我地緊係歡迎你同我地傾計la!有時間就多d上黎一齊分享,真係好開心ka!

大宅

eeetse 寫道:
hello,
我都好想join 你地一齊傾呀, 我囡囡係早產, 仲係早左好多, 本來預產期係 6月, 但係佢 3月就出左世, 雖然佢會比你地d bb 既發展慢好多 (e生話 2歲之前都要當佢係 6月先出世wor), 好似佢先arm arm 識反身, 完全未坐到架....
但係佢始終都係 3月出世, 咁第日如果可以一齊攪生日會會開心好多lor.
唔知你地介唔介意我join 埋你地傾呢??

希...梗係歡迎到極啦! 有咩所謂喎~一齊咪一齊傾囉, 呢度大家ga嘛!! 至怕你唔入黎姐~~

大宅

2019新春慶豚圓

eeetse:
歡迎你!

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.